Αυτοδιοίκηση

Επεισοδιακή συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο Aκτίου- Βόνιτσας

po-dimotiko-aktio-bonitsa

Κάτω από διαμαρτυρίες πολλών αγανακτισμένων κατοίκων της Κατούνας και των γύρω χωριών πραγματοιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός όπως προβλεπόταν άλλωστε από μέρος της συμπολίτευσης, αρνητικά ψήφισε ο συνδυασμός του Αποστολάκη και του Τάνταρου όπως και ο ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Στούπας.
Πρώτη φορά ξέσπασε σε έντονες διαμαρτυρίες το ακροατήριο και είχε αποδέκτες τον αντιδήμαρχο Φερεντίνο Ευθύμιο και τον Δήμαρχο Σολδάτο Νικόλαο.
Πολλοί διαμαρτύρονταν για τα αυξημένα ειδοποιητήρια νερού που τους ήρθαν, άλλοι φώναζαν για το κόστος του χωραφιού του βιολογικού καθαρισμού και άλλοι επειδή δεν έχουν ανοίξει τα σφαγεία παρόλο που τους τα είχαν υποσχεθεί όπως και τα ιαματικά λουτρά Τρύφου. Έντονες διαμαρτυρίες ακούστηκαν όμως για πρώτη φορά και για τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου που χτύπαγε το τραπέζι συνέχεια και προσπαθούσε να βάλει τάξη. Ενώ μια μερίδα νεολαίων φώναζαν για το γήπεδο Κατούνας.

Καταπέλτης ήταν ο Κατουνιώτης Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Στούπας που είχε αποχωρήσει από τον συνδυασμό του Δημάρχου, που έριξε όλη την ευθύνη στο Δήμαρχο και την στη παρέα του όπως είπε χαρακτηριστικά (και εννοούσε τον Φερεντίνο) για την κατάντια του Δήμου και την αθέτηση των όσων είχαν πει προεκλογικά στον κόσμο και πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη.
Από την μεριά της αντιπολίτευσης ο Γιώργος Αποστολάκης πρώτη φορά κατά κοινή ομολογία έδειξε πως είναι γνώστης όλων των θεμάτων του Δήμου όσο κανένας άλλος και τα ανέλυσε, δείχνοντας πως κερδίζει την συμπάθεια και εμπιστοσύνη του κόσμου και ίσως είναι αυτός που με νέα πρόσωπα θα διοικήσει το Δήμο μιας και δεν υπάρχει άλλος πιο κατάλληλος.
Καλή ήταν και η τοποθέτηση του κυρίου Αθανάσιου Κασόλα από πλευράς συμπολίτευσης.
Αξίζει να αναφέρουμε πως το σύνολο του κόσμου αποχώρησε σαν ένδειξη διαμαρτυρίας μόλις άρχισαν να μπαίνουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και έπαιρνε το λόγο ο κ. Φερεντίνος σαν απαξίωση, φωνάζοντας διάφορα όπως θα πληρώνουμε την ντομάτα χρυσή με σας κλπ.
Χαρακτηριστική ήταν η διαμαρτυρία κατοίκου προς τον Θύμιο Φερεντίνο που κρατώντας τον λογαριασμό του νερού στα χέρια του διαμαρτυρόταν και αυτός του απαντούσε θα το κοιτάξουμε το θέμα.
Λεπτομέρειες της επεισοδιακής συνεδρίασης στην Κατούνα σε επόμενο δημοσίευμα.

katounanews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button