ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Επαναλειτουργία ΚΕΝ στο Μεσολόγγι: Αόριστη η απάντηση από το Υπουργείο Άμυνας

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσαν οι Βουλευτές Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας της Ελληνικής Λύσης, με θέμα «Επανέναρξη λειτουργίας Κ.Ε.Ν. σε Αιτωλοακαρνανία;», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απάντησε τα εξής:

«Η αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), αποτελεί διαρκή επιδίωξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), προκειμένου αυτός να ανταποκρίνεται στις εκάστοτε διαμορφούμενες απειλές – προκλήσεις.


Το ισχύον σύστημα κατάταξης και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων (Ν/Σ) οπλιτών, εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια βελτιστοποίησης της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), στην εξοικονόμηση πόρων και στην πλήρη αξιοποίηση ανθρωπίνου δυναμικού, μέσων και υποδομών.

Εξάλλου, αντικειμενικός σκοπός του ΥΠΕΘΑ, είναι η συνεχής αναβάθμιση του αξιόμαχου των ΕΔ και η αύξηση της αποτρεπτικής τους ισχύος, στο πλαίσιο εκπλήρωσης της αποστολής τους.

Περαιτέρω, το ΥΠΕΘΑ σε συνεργασία με το ΓΕΣ, αξιολογεί τα αποτελέσματα από την μέχρι σήμερα λειτουργία του συστήματος κατάταξης και την επίδρασή του στην οργάνωση και λειτουργία του ΣΞ και βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία βελτιστοποίησης της λειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας των ΕΔ.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο η Πολιτική, όσο και η Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, παρακολουθεί, εξετάζει και αξιολογεί όλες τις σχετικές προτάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της διαδικασίας κατάταξης των στρατευσίμων, με γνώμονα την ορθολογική λειτουργία του συστήματος κατάταξης και εκπαίδευσης των Ν/Σ οπλιτών, τη διασφάλιση πόρων και την πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, μέσων και υποδομών».

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button