ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ για τις δηλώσεις Βαρεμένου για τις Πρέσπες

Σε δηλώσεις του στην ολομέλεια της ΚΣ του ΟΑΣΕ, ως επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Γεώργιος Βαρεμένος μας είπε ότι είναι περήφανος για τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα είπε: «Δεν ξέρω αν θα απονεμηθεί στους πρωθυπουργούς των δύο χωρών Τσίπρα και Ζάεφ το Νόμπελ Ειρήνης, αλλά εμείς που συμβάλαμε με τις μικρές μας δυνάμεις σε αυτό το μεγάλο ιστορικό βήμα είμαστε περήφανοι που συμβάλαμε σε αυτό και αρνηθήκαμε με αυτόν τον τρόπο να στήσουμε για μικροπολιτικούς λόγους χορό για τους παλαιούς δαίμονες των Βαλκανίων, ενώ αντιθέτως συμβάλλαμε σε ένα ειρηνικό μέλλον για τους λαούς της περιοχής.»

H δήλωση αυτή του βουλευτή, σχολιάζεται με ανακοίνωση τύπου του ΕΠΑΜ Αγρινίου, ως εξής:

“Από πότε κύριε Βαρεμένε οι εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες του ελληνικού λαού είναι «παλαιοί δαίμονες»;
Με ποιο δικαίωμα, κ. Βαρεμένε, εξευτελίζετε αυτούς τους αγώνες; Οι μόνοι «παλαιοί δαίμονες», ήταν οι ξένες δυνάμεις που, για να χτίσουν τις αυτοκρατορίες τους, δεν δίστασαν να αιματοκυλήσουν ολόκληρους λαούς.

Σήμερα, οι δυνάμεις αυτές επανέρχονται και, ως «νέοι δαίμονες», με το προσωπείο του «εταίρου» και του «συμμάχου» (του ΝΑΤΟ και της ΕΕ) κάνουν ακριβώς το ίδιο και μάλιστα στο όνομα της «ειρηνικής συνύπαρξης των λαών»!

Οι λαοί όμως το γνωρίζουν, το έχουν μάθει καλά από την ιστορία τους και το έχουν πληρώσει με το αίμα τους ότι δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς ελευθερία. Μόνο με ανεξαρτησία και κυριαρχία των λαών θα έχουμε πραγματική ειρήνη. Δυστυχώς, κ. Βαρεμένε, για άλλη μια φορά αποδεικνύετε ότι ο δωσιλογισμός σας δεν έχει όριο.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button