Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εντυπωσιακές εικόνες από την πόντιση υποθαλάσσιου καλωδίου στο στενό Ρίου-Αντιρρίου

Με εντατικού ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την πόντιση του υποθαλάσσιου καλωδίου υπερυψηλής τάσης 400 κιλοβάτ στο στενό του Ρίου-Αντιρρίου.

Το έργο έχει αναλάβει το «περίεργο» κόκκινο πλοίο που εδώ και περίπου μια εβδομάδα είναι εγκαταστημένο πέριξ της γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» τραβώντας τα βλέμματα όλων όσοι περνούν από το σημείο.

Το καλώδιο που θα περάσει κάτω από τη θάλασσα θα φτάνει μέχρι το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, στη νότια Πελοπόννησο. Φορέας του έργου είναι ο διαχειριστής του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ και το έχει αναλάβει η κοινοπραξία Ελληνικά Καλώδια ΑΕ-Fulgor AE.

Ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 10 μήνες, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και το υπόγειο κομμάτι από την ίδια εταιρεία με χρόνο περάτωσης 11 μήνες.

Ουσιαστικά στο σύνολό του το έργο θα συνδέει την υπάρχουν γραμμή Αχελώου-Διστόμου με την Μεγαλόπολη και θεωρείται μεγάλης σημασίας αφού αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την μεταφορά ρεύματος καθώς και να βοηθήσει στην σταθεροποίηση των τάσεων στο νότιο σύστημα.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι του συμπολίτη Σπύρου Τρικαλινού τον οποίο το thebest.gr ευχαριστεί για την ευγενική παραχώρηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button