ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Εντός Οκτωβρίου η προκαταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες του «Ιανού»

Συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης Βαρεμένου για τις ζημιές στις καλλιέργειες λόγω «Ιανού»

Την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί η νομοθετική πρωτοβουλία ενίσχυσης του ΕΛΓΑ για να ξεκινήσουν οι αποζημιώσεις των παραγωγών από τον «Ιανό»

Νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει προκαταβολή αποζημίωσης εντός του Οκτωβρίου στους πληγέντες απ’ τον «Ιανό» παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με την καταγραφή του ΕΛΓΑ και την ολοκλήρωση της υπόλοιπης αποζημίωσης μέχρι τον Φεβρουάριο 2021, υποσχέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βορίδης απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργου Βαρεμένου.

Ως προς την συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι και το ρύζι, η ελάχιστη παραδοτέα ποσότητα δεν θα ισχύσει για τους πληγέντες από τον «Ιανό».

Ο υπουργός δεν εισέφερε, σύμφωνα με τον ανακοίνωση από το γραφείου τύπου του κ. Βαρεμένου, για μια ακόμη φορά, καμία συγκεκριμένη δέσμευση, σχετικά με την ενίσχυση των παραγωγών της ελιάς Καλαμών, απέναντι στο δράμα των οποίων η κυβέρνηση μένει παγερά αδιάφορη και επί μήνες τους εμπαίζει προσφέροντας φρούδες ελπίδες.

Υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση πως ανέφερε γενικόλογα ότι εκκρεμεί προς έγκριση από το ΓΛΚ μέτρο οικονομικής ενίσχυσης, χωρίς να αναφέρει τίποτε ούτε για το ποσόν ούτε για τον χρόνο.

Ο κ. Βαρεμένος επεσήμανε επίσης την πτώση στις φετινές τιμές της στρογγυλής πράσινης ελιάς και, απευθυνόμενος στον υπουργό, τόνισε: «Τί έχει να πει η κυβέρνηση στους παραγωγούς; Να παρατήσουν τα λιοστάσια για να στραφούν κατά πού; Με τί όρεξη να φροντίσουν τα ελαιόδεντρα όταν πουλάνε με τιμές κάτω του κόστους; Μπορείτε να ξεγράψετε ένα εμβληματικό προϊόν-κορωνίδα των εξαγωγών μας;»

Απόσπασμα από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή Επικρατείας κ. Γιώργου Βαρεμένου προς τον ΥΠΑΑΤ Μ. Βορίδη σχετικά με την αποζημίωση των παραγωγών που επλήγησαν από τον κυκλώνα “ΙΑΝΟΣ” και των παραγωγών της ελιάς Καλαμών:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button