ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Έντονα παράπονα για την ποιότητα του νερού στους Αμοργιανούς Βάλτου

Άσχημη οσμή και γεύση στο νερό καταγγέλλουν κάτοικοι- Τι απαντά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νικόλαος Νικάκης

Έντονα υπήρξαν τα παράπονα πολιτών αναφορικά με την ποιότητα του νερού στους Αμοργιανούς Βάλτου το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, εδώ και περίπου δεκαπέντε ημέρες το νερό στις βρύσες των σπιτιών παρουσίαζε έντονη δυσοσμία και περίεργη γεύση που παρέπεμπε σε χώμα. «Οι αρμόδιοι, όλο αυτό το διάστημα, δεν έκαναν κάποια ανακοίνωση που να αναφέρεται στο θέμα. Αντίθετα, στα καφενεία του χωριού, συζητιέται το “γαϊτανάκι” ευθυνών που ρίχνει ο ένας στον άλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.


Μάλιστα, γίνεται λόγος και ασυνεννοησία μεταξύ αρμοδίων για το ποιες ενέργειες έπρεπε να γίνουν. «Σε αυτή την κόντρα θύματα είμαστε εμείς οι κάτοικοι, οι οποίοι δε γνωρίζουμε εάν κινδυνεύουμε από όλη αυτή την κατάσταση, εφόσον το πρόβλημα παραμένει», τονίζει χαρακτηριστικά.

Το agriniopress επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Έργων, Ύδρευσης & Πολιτικής Προστασίας, κ. Νικόλαο Νίκα, ο οποίος και υπογράμμισε ότι το ζήτημα έγινε γνωστό στον Δήμο από την πρώτη στιγμή. «Από μέρους μας ενημερώσαμε τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τον καθαρισμό και τη συντήρηση-χλωρίωση της δεξαμενής, αφότου διαπιστώθηκε περίεργη γεύση και οσμή στο νερό», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Η δεξαμενή έχει λοιπόν καθαριστεί και χλωριωθεί ενώ δείγμα του νερού έχει σταλθεί για έλεγχο, τα αποτελέσματα του οποίου και αναμένονται. Παράλληλα, υπήρξαν αναφορές για περίεργη γεύση στο νερό λόγω μίας πηγής που έπεφτε στη δεξαμενή. Η πηγή αυτή έχει βγει πλέον από τη δεξαμενή».

Σε κάθε περίπτωση, από την κατάσταση προκύπτει σαφώς ταλαιπωρία και ερωτηματικά στους κατοίκους για την ποιότητα του νερού. Δεν θα πρέπει να αναιρεί άλλωστε κανείς το γεγονός ότι η ύδρευση και δη περισσότερο η ποιότητά της είναι ζωτικής σημασίας για τα νοικοκυριά.

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button