Γεγονότα

Εντείνονται οι αντιδράσεις για τις Αλυκές

epi-alykes

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στο Μεσολόγγι, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην φάση της ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε. Αυτή τη φορά ο Δικηγορικός Σύλλογος του Μεσολογγίου, ανακοίνωσε μια σειρά από ενέργειες, τόσο σε σχέση με το θέμα όσο και για άλλο ζήτημα που έχει προκύψει με την σχεδιαζόμενη μεταφορά υποκαταστήματος οτυ ΟΑΕΕ από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος:

“1) Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων, προ μηνός και πρόσφατα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, προχωρεί μεταξύ άλλων Φορέων, Οργανισμών και Επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε. για αποτίμηση (περιουσιακή) και αξιολόγηση, αλλά περιλαμβάνει και το κρίσιμο ζήτημα της αξιοποίησης της συμμετοχής (55% των μετοχών του Δημοσίου), που άμεσα ενδιαφέρει τον τόπο μας και την κοινωνία, τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και τους εργαζόμενους.
Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων της εταιρείας επισκέφθηκε την Πέμπτη 16-5-2013 και ζήτησε την συμπαράσταση του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου σε συνάντησή του με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Ατσαλάκη.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Μ. τους εξέφρασε την ανησυχία του, που ήδη είχε εκφράσει στον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κατσούλη και σε επικοινωνία του και με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κασσαβέτη και συνεννόηση με τον Δήμαρχο, το θέμα θα συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης στο έκτακτο απογευματινό (6:00 μ.μ.) Δημοτικό Συμβούλιο και θα επαναλάβουμε την πάγια θέση μας της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης και της διεκδίκησης απ’ το Δήμο, σε όσα αποφασισθούν σε σύσκεψη μετά το Διοικητικό Συμβούλιο, την μεθεπόμενη Κυριακή (26-5-2013) της Εταιρείας.
Επίσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Μ. κ. Ατσαλάκης είχε επικοινωνία με τους συντοπίτες – μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας κ. Β. Κρασακόπουλο και Π. Νούλα, και θα έχει και με το άλλο μέλος κ. Λ. Μπίση, ώστε να υπάρξει κοινή συνάντησή τους, Δήμου, εργαζομένων, μελών Δ.Σ., Δ.Σ.Μ. και ΕΚΜ, ώστε να χαραχθεί θέση και πρόταση στην επικείμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας και την επόμενη πρέπουσα τακτική και στρατηγική στο θέμα, με αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα για τον μεγάλο και σπουδαίο τοπικό φυσικό πόρο που ενδιαφέρει άμεσα την Κοινωνία, την Οικονομία και το Περιβάλλον.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Μ. κ. Ατσαλάκης επικοινώνησε προσωπικά με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Σαραπατσάνη και του εξέφρασε την εναντίωσή μας στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας σε βάρος των συμφερόντων μας και τους κινδύνους της κερδοσκοπίας στην προστατευόμενη με διεθνείς συμβάσεις – δεσμεύσεις μας (RAMSAR, ΝΑΤΟΥΡΑ κ.ά.), όπου τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι και δική του θέση, ενώ θεωρεί ότι πιθανόν να αποφασισθεί πώληση μικρού ποσοστού (π.χ. 3%) των μετοχών…
Εγρήγορση και ετοιμότητα για ΑΓΩΝΑ (κατάληψη κ.λπ.)
2) Επίσης δημοσιοποιήθηκε προβληματισμός – σχεδιασμός (;) στα πλαίσια των συγχωνεύσεων, ότι το παράρτημα ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) θα κλείσει και θα μεταφερθεί στο Αγρίνιο και της Ναυπάκτου στην Πάτρα. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει η στοιχειώδης λογική ελάχιστης εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού ασφαλισμένων ελευθέρων επαγγελματιών και εμποροβιοτεχνών του εκτεταμένου Νομού μας και αποστάσεων πολλών δεκάδων χιλιομέτρων… Προ μηνών ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Β. Σπυρόπουλος επισκέφθηκε τα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού και ζήτησε και είχε την παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ.Μ. κ. Ατσαλάκη, όπου διαπιστώθηκε η πρόθεση της Διοίκησης στα πλαίσια «οικονομίας κλίμακας» που κλείνουν αρκετά Γραφεία στην Αττική σε εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών (υψηλών μισθωμάτων) και με αυτή την αιτιολογία σκοπείται το κλείσιμο το της Ναυπάκτου, που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και δεν υπάρχει ζήτημα για τα ιδιόκτητα του Μεσολογγίου και την έδρα της Π.Ε. Αιτωλ/νίας και ότι αυτή είναι και η θέση των βουλευτών του Νομού. Οι διαβεβαιώσεις αυτές φαίνεται να κλονίζονται με τις τελευταίες πληροφορίες και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και αγωνιστικότητα.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλο το πολιτικό προσωπικό του Νομού μας, βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχη, Περιφερειακούς Συμβούλους, Δημάρχους και Φορείς της Περιφέρειάς μας να αναλάβουν τις ευθύνες και να δράσουν προς το συμφέρον και την εξυπηρέτηση των πολιτών, όπου πολιτεύονται και εκπροσωπούν.
ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button