ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου: Διακόπηκε άρον – άρον η συνεδρίαση

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής και του Θ. Μπότα

Άρον – άρον διακόπηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου κατά την ενημέρωση του τρίτου θέματος που είχε προγραμματιστεί για σήμερα.

Η συνεδρίαση είχε τον χαρακτήρα απολογισμού όπως προβλέπεται από τον Νόμο να γίνεται κάθε δύο μήνες, προκειμένου ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι να απαντούν στις ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων ή και των Προέδρων των Κοινοτήτων για τις ενέργειες που έχουν κάνει πάνω σε συγκεκριμένα θέματα.


Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίστηκε και η σημερινή διαδικασία. Αφού απαντήθηκαν οι δυο πρώτες ερωτήσεις έφθασε και η ώρα της τρίτης που αφορούσε στο νερό του Αιτωλικού. Εκεί απάντησαν τόσο ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γ. Πρασσάς όσο και η Γενική Διευθύντρια Μαρία Κατσώτα, ότι γίνονται συχνές δειγματοληψίες όπως προβλέπεται από τον νόμο και το νερό είναι κατάλληλο προς χρήση βάσει και των αποτελεσμάτων που βγαίνουν από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας.

Ωστόσο στην αίθουσα ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Αιτωλικού Θ. Μπότας που θέλησε να μιλήσει και να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα. Η ένταση δεν άργησε να ξεσπάσει καθώς η Πρόεδρος του Δ.Σ. Ζιζή Φούντα του είπε ότι επειδή πρόκειται για ειδική διαδικασία δεν μπορούν να γίνουν τοποθετήσεις. Ο κ. Μπότας της απάντησε ότι αυτό δεν προβλέπεται από τον νόμο, η Πρόεδρος του ανταπάντησε ότι η ίδια έτσι το έχει ερμηνεύσει και τότε ξέσπασε φασαρία.

Η κα Φούντα έκανε διακοπή για πέντε λεπτά, ενδεχομένως για να σιγουρευτεί ότι δεν προβλέπονται τοποθετήσεις αλλά κυρίως για να πέσουν οι τόνοι. Μετά το πεντάλεπτο διάλειμμα ξανακάθισαν όλοι στις θέσεις τους προκειμένου να προχωρήσουν στην απάντηση της επόμενης ερώτησης.

Ο κ. Μπότας όμως επέμενε και η φασαρία όχι μόνο συνεχίστηκε αλλά ήταν και πιο έντονη με την Πρόεδρο να λέει: Εγώ είμαι η Προέδρος και έτσι ερμηνεύω τον νόμο. Ποιος είστε εσείς που μου κουνάτε το δάχτυλο», με τον δε κ. Μπότα να απαντάει: «Ντροπή σου. Εγώ εκπροσωπώ έναν φορέα και θέλω να τοποθετηθώ επειδή πρόκειται για την υγεία των πολιτών» με αποτέλεσμα να μην κατευνάζονται τα πνεύματα.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Σπ. Διαμαντόπουλος προσπάθησε να σώσει την κατάσταση εξηγώντας στον κ. Μπότα ότι το θέμα αυτό μπορεί να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση. Του είπε μάλιστα ότι από την στιγμή που έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη εκείνη είναι που θα αποφανθεί αν κινδυνεύει η υγεία των πολιτών ή όχι. Επιπλέον ο Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Μπότα να μην κάνει «τσαμπουκά» και να σεβαστεί την διαδικασία.

Ωστόσο ούτε αυτό έπεισε τον κ. Μπότα οπότε η Πρόεδρος εκνευρισμένη έλυσε την συνεδρίαση, οπότε οι υπόλοιπες ερωτήσεις δεν απαντήθηκαν.

aixmi-news.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button