Δυτική Ελλάδα

Ένταση με την εργοδοσία στο εργοστάσιο Rigips στο Αιτωλικό

epi-ekmesologgiou

Την Πέμπτη 26/9 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη από υπεύθυνη ασφαλείας του ομίλου στο εργοστάσιο της SAINT-GOBAIN (RIGIPS) στο Αιτωλικό.

Το αίτημα του σωματείου των εργαζομένων του εργοστασίου να έχουν μια συνάντηση με την επισκέπτρια, δεν έγινε δεκτό. Έντονη αντίδραση στο αίτημα του σωματείου είχε η Δ/νση της εταιρείας η οποία απαγόρευσε την συγκεκριμένη συνάντηση, έστω και αν η υπεύθυνη ασφαλείας είχε όλη την καλή διάθεση να συναντηθεί με τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου, “Βασική απορία όλων ήταν η απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης που έδειχνε να φοβάται για κάποιο λόγο. Ακόμη και στην παρουσία του εκπροσώπου του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου Διονυσίου Μπερερή, ο οποίος παρευρέθηκε για να στηρίξει το αίτημα των εργαζομένων ο Γεν. Διευθυντής κ. Τατάς αρνήθηκε την συνάντηση χωρίς επαρκή αιτιολογία κάτι το οποίο είναι θεσμικά απαράδεκτο.

Τέλος θεωρούμε ότι τέτοιες μεθοδεύσεις αποσκοπούν στη συρρίκνωση και καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, πράγμα το οποίο δεν πρέπει να επιτραπεί.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button