ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ενστάσεις της αντιπολίτευσης για τους όρους δημοπράτησης του μεγάλου έργου της ΔΕΥΑΑ

"Οι αυστηροί όροι αποκλείουν πολλές εργοληπτικές εταιρείες"

To μεγάλο έργο της ΔΕΥΑ Αγρινίου για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης του Αγρινίου, προσκρούει σε σοβαρές ενστάσεις της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Αγρινίου.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, το έργο για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού υδροδότησης Αγρινίου – αναβάθμιση συστήματος διύλισης διυλιστηρίου Σπολάιτας του Δήμου Αγρινίου και την προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με αναθέτουσα Αρχή την ΔΕΥΑ Αγρινίου, οδεύει προς δημοπράτηση.

Η παράταξη της κ. Σταρακά, δεν εκφράζει διαφωνία για την σημασία του έργου, έχει όμως σοβαρές ενστάσεις ως προς τους όρους του διαγωνισμού. Προκειται για όρους “αυστηρούς και μη απαραίτητους”, σύμφωνα με σχετική δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Πάνου Καψάλη, με αποτέλεσμα να αποκλείονται πολλές εργοληπτικές εταιρείες και να ελλοχεύει ο κίνδυνος ενστάσεων και επομένως, καθυστερήσεων στην υλοποίηση.
Γράφει συγκεκριμένα ο κ. Καψάλης:

Προς ενημέρωση των δημοτών του ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και των ενδιαφερόμενων εργοληπτών και εργοληπτικών εταιρειών, σας γνωστοποιούμε ότι εγώ και ο κύριος Χ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ ως εκπρόσωποι στο ΔΣ της ΔΕΥΑΑ της παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» είμαστε υπέρ της κατασκευής του έργου: «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού υδροδότησης Αγρινιου ……….» αλλά κατά των όρων που τέθηκαν στην διακήρυξη του και ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία σε προηγούμενο ΔΣ της ΔΕΥΑΑ.

Οι όροι που έχουν τεθεί όσον αφορά τις πιστοποιήσεις και την τεχνική ικανότητα που πρεπει να έχουν οι συμμετέχοντες είναι άκρως αυστηροί και όχι όλοι απαραίτητοι για το αντικείμενο του έργου με αποτέλεσμα να αποκλείονται παρά πολλές εργοληπτικές εταιρείες και να μην διασφαλίζεται ο επαρκής και υγιής ανταγωνισμός.

Επίσης εγκυμονεί ο κίνδυνος των ενστάσεων κατά της διακήρυξης για τους προβλεπομενους απαιτούμενους όρους κατά την τωρινή διαδικασία αλλά και μετά κατά την εξέλιξη του διαγωνισμού που θα προκαλέσει πολύ μεγάλη καθυστέρηση έναρξης του έργου κάτι το οποίο απευχόμαστε. Ευελπιστούμε να υπάρξει αντίληψη τον γραφομένων μας έστω και την ύστατη στιγμή“.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button