Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ένωση Αστυνομικών: Τελικά τέθηκαν ζητήματα στον Γενικό…

Επανέρχεται με ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και η πλειοψηφία αυτής, μετά την δυσαρέσκεια που καταγράφτηκε για την ανυπαρξία έργου που έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της, προχωρά σε συναντήσεις καλώντας μόνο τα μέλη της παράταξης του.

Εκτός των άλλων ο κ. Μαυραγάνης έχει επικριθεί και για “διακριτική” μεταχείριση που έχει ως προς την επικοινωνία της Ένωσης και για “επιλεκτικές διαρροές” στο τύπο.


Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως το Δ.Σ. της Ένωσης, αν και μείζονα θέματα εκκρεμούν δεν έχει συνεδριάσει και γενικώς δεν είναι όσο ενεργό έπρεπε.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι πριν λίγες μέρες η Ένωση ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχαν μέλη του Δ.Σ. της με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος κ. Στεφανόπουλο και σήμερα επανέρχεται για την ίδια συνάντηση, παραθέτοντας τα ζητήματα που τέθηκαν.

Στην αρχική ανακοίνωση αυτό δεν είχε γίνει κι έτσι η πλειοψηφία έκρινε σκόπιμο να επανέλθει με πιο αναλυτική ανακοίνωση, προφανώς μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε.

Αναλυτικά:

“Την 1η Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Στη συζήτηση τέθηκαν υπόψη του κ. Γενικού τα εξής ζητήματα:

Α) Η συγκρότηση μόνιμης Διμοιρίας Υποστήριξης καθώς αποδεδειγμένα απασχολείται τουλάχιστον διακόσιες είκοσι (220) ημέρες ετησίως. Επίσης τονίστηκε ότι δεν γίνεται την προηγούμενη ημέρα να διατάσσεται να συγκροτηθεί η Διμοιρία Υποστήριξης, ιδίως για μέτρα που ήδη είναι γνωστά (π.χ. γήπεδο «ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ», Πολυτεχνείο, ενίσχυση Δ.Α. Κέρκυρας κ.τ.λ.).

Συνέπεια αυτού, είναι η καταστρατήγηση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας και η παραβίαση του Π.Δ. 394/2001, που ορίζει το χρόνο εργασίας των αστυνομικών. Κατόπιν των ανωτέρω προτάθηκε από την ένωσή μας, η ΑΜΕΣΗ συγκρότηση μόνιμης Διμοιρίας Υποστήριξης στη Δ.Α. Ακαρνανίας τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) αστυνομικών.

Ο κ. Γενικός απάντησε ότι είναι σύμφωνος στο να συγκροτηθεί η μόνιμη Διμοιρία Υποστήριξης στη Δ.Α. Ακαρνανίας και θα συνηγορήσει στην πρότασή μας.

Β) Όσον αφορά το νεοϊδρυθέν Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 46/2018, κάναμε γνωστό στον κ. Γενικό ότι δεν μπορεί να στελεχωθεί μόνο με μεταθέσεις από αστυνομικούς που υπηρετούν στην Δ.Α. Ακαρνανίας και θα πρέπει να διαταχθούν έκτακτες μεταθέσεις τουλάχιστον δεκαπέντε (15) αστυνομικών από τον πίνακα μεταθέσεων, όπως προβλέπεται από το Π.Δ. 100/2003, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Σε διαφορετική περίπτωση η ένωσή μας θα προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Γ) Αναφέρθηκαν γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της Δ.Α. Ακαρνανίας, όπως η έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, απαρχαιωμένων οχημάτων-μοτοσικλετών που είναι επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η έλλειψη περιπολικού οχήματος στο Α.Τ. Αγρινίου για τη μεταφορά ατόμων που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας (ακούσια νοσηλεία).

Η ένωσή μας θα παρακολουθεί την εξέλιξη των ανωτέρων αιτημάτων και ταυτόχρονα προσπαθεί να επιλύει καθημερινά προβλήματα των συναδέλφων χωρίς τυμπανοκρουσίες.”

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button