Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ενωμένο Εμπόριο: «Αγνοείται η ζήτηση στην αγορά και η στήριξη της είναι μονόδρομος»

«Σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων είναι μονόδρομος για να εξακολουθούν να δίνουν το παρόν και την επόμενη μέρα».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Ενωμένο Εμπόριο», προτρέποντας τους καταναλωτές ακόμη και με το μειωμένο εισόδημα τους να εμπιστευθούν τις τοπικές επιχειρήσεις και να τις επιλέγουν για να κάνουν τις αγορές τους από αυτές


Αναφέρει η ανακοίνωση του «Ενωμένου Εμπορίου»:

Το αρνητικό κλίμα που συνεχίζει να επικρατεί στην αγορά επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία και τους αριθμούς που τον τελευταίο καιρό βλέπουν το φως της δημοσιότητας  για τις μικρές επιχειρήσεις.

Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών ενισχύουν την αγωνία των συναδέλφων που ζουν καθημερινά τη σημαντική μείωση της επισκεψιμότητας και ζήτησης στα καταστήματα.

Είναι γνωστό ότι οι μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με διαδοχικές κρίσεις εδώ και δέκα τρία χρόνια και σε όλο αυτό το μεγάλο διάστημα το τελικό αποτέλεσμα είναι να συσσωρεύονται υποχρεώσεις που είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν.

Η τελευταία όμως διπλή κρίση της ενέργειας και του πληθωρισμού έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και παράλληλα να αυξηθούν τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων και να διογκωθεί το ιδιωτικό χρέος.

Τι πρέπει να γίνει όμως με τις χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και σε εκείνες της κάθε τοπικής αγοράς;

Όλοι αναγνωρίζουμε και δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό ότι όταν είναι ανοιχτή η αγορά η πόλη είναι ζωντανή και όταν είναι κλειστή η αγορά η πόλη δείχνει νεκρή.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η λειτουργία της αγοράς είναι εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη για την κάθε τοπική οικονομία και κοινωνία.

Σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων είναι μονόδρομος για να εξακολουθούν να δίνουν το παρόν και την επόμενη μέρα.

Η μεν πολιτεία πρέπει να αποφασίσει να στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις μέσα από τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία ,αλλά και οι τράπεζες να ανοίξουν την περίμετρο και να δεχθούν να χρηματοδοτήσουν και τις μικρές επιχειρήσεις που μέχρι και σήμερα δεν μπορούν «να περάσουν απ έξω πόσο μάλλον να μπούν μέσα στις τράπεζες».

Η στήριξη όμως των επιχειρήσεων της αγοράς πρέπει να γίνει και από την τοπική μας κοινωνία.

Πρέπει οι καταναλωτές ακόμη και με το μειωμένο εισόδημα τους να εμπιστευθούν τις τοπικές επιχειρήσεις και να τις επιλέγουν για να κάνουν τις αγορές τους από αυτές γιατί έτσι θα στηριχτούν, θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και θα κρατήσουν ενωμένους τους κρίκους μιας μεγάλης αλυσίδας στην τοπική μας οικονομία και κοινωνία.

Ο συνδυασμό μας ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ που συμμετέχει στο Δ.Σ του Εμπορικού συλλόγου Αγρινίου στέλνει προς όλους τους φίλους και φίλες καταναλωτές το δικό του μήνυμα.

Στηρίζοντας την τοπική μας αγορά στηρίζουμε την πόλη μας.

 

Για το ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΣΑ

ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΤΣΕΡΠΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button