Pressαρίσματα

Ενόχλησε το "διχαστικό κάλεσμα"

koi-emporoi-dikastiria4JPGΓια “ψέμα” και “συκοφαντίες” μας εγκαλεί ο κ. Νίκος Καμζέλας, φερόμενος ως εκπρόσωπος ενός Κινήματος που αποκαλείται “Δικαίωμα στη ζωή” και που συνυπογράφει την χθεσινή ανακοίνωση φορέων και μελών συλλογικοτήτων σχετικά με την σημερινή  διαμαρτυρία που έγινε στα δικαστήρια για την  -θα το επαναλάβουμε- δίκαια προσφυγή κατά του ανεκδιήγητου ΟΑΕΕ. Μάλλον η  κοινή διαπίστωση ότι η ανακοίνωση περιχαράκωνε την διαμαρτυρία, μέσα σε συγκεκριμένα κομματικά πλαίσια, τον ενόχλησε.

Γράφει λοιπόν ο κ. Καμζέλας:

Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ

 κ. Παναγιώτη Τσακανίκα

(δημοσιογραφικά Π.Η.Τ.)

Ασκείτε εξ όσων γνωρίζουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια το επάγγελμα του δημοσιογράφου σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα όχι μόνο στην περιοχή του Αγρινίου και του νομού, αλλά και όλης της χώρας. Δεν αμφιβάλουμε καθόλου λοιπόν, ότι εκτός από την γραφή γνωρίζετε και ανάγνωση. Και πραγματικά μας εκπλήσσει το γεγονός της τόσο στρεβλής και αναληθής προσέγγισης σας για την ανακοίνωση της απόφασης που εκδώσαμε.

Θεωρούμε κάθε διευκρίνιση περιττή, γιατί από μόνο του το δημοσιευμένο κείμενο της ανακοίνωσής μας είναι και σαφές και ξεκάθαρο, και ως προς αυτά  που αντιλαμβάνεστε ως «απαύγασμα διχασμού», αλλά και ως προς τα άλλα, τα οποία συμπερασματικά υπονοείτε.

Για τους ανώνυμους συμπολίτες μας όμως, που επικαλείστε στο συκοφαντικό και αναληθές σχόλιο σας με τον τίτλο «Διχαστικό κάλεσμα για ένα κοινό πρόβλημα…», που έχετε αναρτήσει στο διαδικτυακό portal Agriniopress στις 1:05 μμ της 8ης Ιουλίου 2014, γι’ αυτούς και μόνο γι’ αυτούς, αλλά και για όσους σχολιαστές στην συγκεκριμένη ανάρτηση της ανακοίνωσης μας,  έχουν αντιληφθεί λάθος, ίσως μετά και από τον δικό σας σχολιασμό, το σαφές και ξεκάθαρο περιεχόμενο της, να υπογραμμίσουμε ότι οι φορείς και τα μέλη των συλλογικοτήτων που υπογράφουν την συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν αποκλείουν κανέναν ελεύθερο επαγγελματία ή κάτοικο αυτής της πόλης, ούτε από τη συγκέντρωση-συμπαράσταση-διαμαρτυρία μπροστά στα δικαστήρια, ούτε από τον αγώνα της κοινωνίας, των εργαζομένων και των κινημάτων για μια δίκαιη και αξιοπρεπή ζωή.

Και ιδού η απόδειξη: «Καλούμε», αναφέρει το κάλεσμα (αντιγράφουμε ακριβώς), «κάθε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο σωματείο των κλάδων ασφάλισης του ΟΑΕΕ, τις κινηματικές συνελεύσεις της πόλης, όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και όλους τους κατοίκους της πόλης» (αυτό θα μας επιτρέψετε να το επαναλάβουμε με κεφαλαία για να γίνει κατανοητό), «ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ να προπαγανδίσουν με κάθε μέσο και τρόπο τη συγκεκριμένη δράση, και να ενισχύσουν με την παρουσία τους τη συγκέντρωση της Τετάρτης 9 Ιουλίου 2014 στις 10:30 το πρωί μπροστά στα δικαστήρια»

Αλήθεια βλέπετε πουθενά καμιά αναφορά σε τίποτα κόμματα επαναστάσεις ή θεωρίες κόκκινες;

Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, κανέναν ψηφοφόρο, κανενός κόμματος δεν αποκλείουμε από πουθενά και ποτέ, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά, όπως και εσείς άλλωστε, ότι  ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ μας σε καμία περίπτωση δεν έχουν ψηφίσει μόνο αντιμνημονιακά κόμματα, όπως αυτά που, πάλι κατά την άποψη σας, εσείς θεωρείτε ότι υποστηρίζουμε.

Να έρθουμε τώρα σε αυτό που αποκλείουμε.

Αποκλείουμε τους εκπροσώπους (να το επαναλάβουμε αυτό με κεφαλαία για το κατανοήσετε απόλυτα και εσείς και οι σχολιαστές της ανάρτησης σας) ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ, όχι βέβαια από τη αυριανή συγκέντρωση μπροστά στα δικαστήρια, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι το επικροτούμε κιόλας, αλλά από την συνάντηση για τον συντονισμό της παραπέρα δράσης μας.

Δεν είμαστε οι μόνοι άλλωστε. Τα ψηφίσματα των δύο μεγαλύτερων κινητοποιήσεων στον Δήμο του Αγρινίου, όπως καλά εκ της εργασίας σας γνωρίζετε τους έχουν κηρύξει κάτι πολύ πιο δυσάρεστο στους ίδιους, εξ όσων μπορούμε να αντιληφθούμε. ανεπιθύμητους στην πόλη!

ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ επίσης ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ (θεωρούμε ότι δεν είναι απαραίτητη η επανάληψη της λέξης, γιατί το καταλάβατε) της φερόμενης ως εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας «Χρυσή Αυγή», όχι μόνο για τους προηγούμενους και συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς που την αφορούν, αλλά και γιατί ο αγώνας μας είναι αγώνας για ισονομία, ισοπολιτεία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα του φύλου, της φυλής και της θρησκείας τους και εκ διαμέτρου αντίθετος με τον φασισμό που η συγκεκριμένη οργάνωση υπηρετεί.

Τέλος κ. Τσακανίκα, θα σας συνιστούσαμε να μην καταλαβαίνετε μόνο αυτό που πιστεύετε. Πάντα να ερευνάτε, εάν είναι σωστό, αυτό που πιστεύετε και να καταλαβαίνετε την αλήθεια μόνο. Γιατί «η συκοφαντία και το ψέμα», κ. Τσακανίκα, «έχουν πάντα κοντά ποδάρια».

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΜΖΕΛΑΣ ΝΙΚΟΣ”

 

Η καλύτερη απάντηση στα όσα μας προσάπτει ο κ. Καμζέλας (σ.σ. θα μας ενδιέφερε μάλιστα να μάθουμε πως κι από ποιους εξελέγη  πρόεδρος του “Κινήματος”) είναι μάλλον η σημερινή συγκέντρωση. Εάν αυτή δεν ήταν κομματική, από δυο  όμορους πολιτικούς χώρους κυρίως, τότε δεν ξέρουμε πως να την περιγράψουμε.  Μήπως πλατιά ή παλλαϊκή; Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως δεν υπήρχαν και κάποιοι εκπρόσωποι σωματείων, επαγγελματίες κλπ που στήριξαν την κίνηση του ΕΣΑ, αφού το πρόβλημα αφορά σε χιλιάδες συμπολίτες μας.

Αλήθεια τι σημαίνει όμως “όχι σε εκπροσώπους”, αλλά “ναι σε ψηφοφόρους”  των κομμάτων που έχουν στηρίξει το μνημόνιο; Ο κ. Καμζέλας, ανέγνωσε καθόλου το πρόσφατο μήνυμα των εκλογών; Οι “ανεπιθύμητοι ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ κομμάτων” δεν αναιρούν αυτόματα το κάλεσμα σε “όλους τους πολίτες;” Είναι ή όχι ένα προκαταβολικό face control αυτό που αποδείχτηκε και σήμερα από την ίδια τη συγκέντρωση;

Γιατί να μην γίνουν οι ενέργειες εκείνες ώστε θεσμικά τα θέματα όπως και αυτό το μείζον του ΟΑΕΕ να τεθούν εκεί που πρέπει, σε αυτούς που πρέπει και σύσσωμη η κοινωνία να πιέσει για λύσεις; Φοβάστε μην σας πουν κι εσάς “προσκυνημμένους” και “ραγιάδες”;

Μα γιατί απλά αυτή η τακτική δεν βολεύει τους μηχανισμούς εκείνους, που έχουν αναλάβει  “εργολαβικά” κατά την άποψη μας μια συγκεκριμένη πολιτική. Θεμιτό δεν είπαμε, αλλά ας λέμε την αλήθεια. Την συνέπεια λόγων και πράξεων και επαγγελματικής πορείας, εδώ και 20 χρόνια, μην προσπαθείτε να την λοιδορείτε, επειδή απλά δεν βολεύει. Έχει πια καταντήσει κουραστικό.

Π.Η.Τ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button