Αυτοδιοίκηση

Ενίσχυση της καινοτομίας στην Δυτική Ελλάδα με τη συνδρομή του Corallia

po-pde-corallia‏1

Με κύριο στόχο την ενίσχυση και διεύρυνση των καινοτομικών δραστηριοτήτων στηΔυτική Ελλάδα, καθώς και τη συνδρομή στον καλύτερο σχεδιασμό της νέας Προγραμματικής Περιόδου αλλά και την προώθηση της επιχειρηματικότητας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Corallia – Patras InnoHub

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργου Αγγελόπουλου και οι Δρ. Jorge Sanchez – Παπασπηλίου, Διευθυντής Στρατηγικής και Οικονομικώνκαθηγητή Βασίλης Μακιός, διευθυντής της Μονάδας και Δημήτρης Παπαηλιού, υπεύθυνος mi-Cluster, καθώς και στελέχη της Π.Δ.Ε.

Αρχικά υπήρξε παρουσίαση του Corallia – Patras InnoHub, καθώς και του σημαντικού έγου που έχει γίνει τα δύο τελευταία χρόνια, επιπλέον υπήρξε ενημέρωση για τη νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 που ήδη σχεδιάζεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και κυρίως συζητήθηκαν θέματα καινοτομίας, όπως η ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών – clusters, η επιτάχυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και η ανάπτυξη και δημιουργία νέων Κέντρων Καινοτομίας.

«Χάρη στην καινοτομία εμφανίζονται νέα ή βελτιωμένα προϊόντα στην αγορά και εισάγονται νέες ή βελτιωμένες υπηρεσίες και μειώνουν το κόστος και αναβαθμίζουν την ποιότητα. Οι υπηρεσίες που διαχειρίζονται με επιτυχία την καινοτομική διαδικασία και την παραγωγή γνώσης είναι οι πλέον ανταγωνιστικές στον παγκόσμιο στίβο» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αγγελόπουλοςεπισημαίνοντας πως «στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις προστιθέμενες αξίες που προκύπτουν από την εκμετάλλευση της γνώσης».

po-pde-corallia‏2

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας για τα δύο χρόνια από τη λειτουργία του Corallia – Patras InnoHub δήλωσε σχετικά:

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τυγχάνει υψηλής συγκέντρωσης ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων, που διακρίνονται διεθνώς για το υψηλό επίπεδό τους και για το λόγο αυτό αποτελεί διαχρονικά πόλο έλξης για επιχειρήσεις έντασης γνώσης και υψηλής εξειδίκευσης (Intracom, Intel, Atmel, κλπ.).

Εξαρχής για εμάς, της αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η αξιοποίηση αυτού του συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής μας και η στήριξη της καινοτόμας επιχειρηματικότητας αποτέλεσαν βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας.

Με τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα μπορούν να αποτελέσουν σημαντικές κινητήριες δυνάμεις για να μπορέσει η Περιφέρειά μας να ανταπεξέλθει, να ανακάμψει οικονομικά και να ενισχύσει την απασχόληση.

Χαιρετίζουμε λοιπόν και υποδεχόμαστε με πολύ μεγάλη χαρά υποδομές όπως αυτή του Patras InnoHub, που μέσα σε δύο μόλις χρόνια κατάφερε να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον επιστημονικό και επιχειρηματικό πλούτο της περιοχής μας και να δώσει νέα πνοή, προσφέροντας άμεση διέξοδο στο ταλέντο που εκκολάπτεται στους ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς κόλπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close