Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ενίσχυση 150.000 ευρώ στον δήμο Μεσολογγίου για έργα αντιμετώπισης της λειψυδρίας

Νέες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους της χώρας στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών. Χρηματοδοτείται και ο δήμος Μεσολογγίου για έργα αντιμετώπισης της λειψυδρίας.

Εγκρίθηκε μεταξύ άλλων και η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στον δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, νομού Αιτωλοακαρνανίας (ευρώ 150.000,00), αποκλειστικά για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών, με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτό τον λόγο.

O δήμος Μεσολογγίου, σε σχετική ανακοίνωσή του, αναφέρει:

Με τη έγκριση 150.000 ευρώ ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση μέσα από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ», ο Υπουργός Εσωτερικών Α. Χαρίτσης έκανε αποδεκτό παλαιότερο αίτημα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσολογγίου, το οποίο υποβλήθηκε αρχικά την 3η Ιανουαρίου 2018, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Δήμο.

Ειδικότερα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Δεκεμβρίου 2017, προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση κυρίως της περιοχής Αιτωλικού, καθώς το δίκτυο υπέστη μεγάλες καταστροφές.

Μετά την διαπίστωση της έκτασης των ζημιών που προκλήθηκαν, στο Υπουργείο Εσωτερικών κατατέθηκε το τεχνικό δελτίο για την «Αποκατάσταση βλαβών άμεσης προτεραιότητας στις εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΥΑΜ μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα Δεκεμβρίου 2017 στον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close