Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ενημερωτικές επισκέψεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Χελώνας σε σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Χελώνας (23/5) πραγματοποιώντας ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας.

Στελέχη του Φορέα Διαχείρισης επισκέφτηκαν τον Παιδικό Σταθμό Αιτωλικού, το 10ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, το Δημοτικό Σχολείο Σταμνών καθώς και τα 10οκαι το 12οΔημοτικά Σχολεία Αγρινίου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τη θαλάσσια χελώνα caretta- caretta η οποία και ωοτοκείστις αμμώδεις παραλίες του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού:
Δυτικό Λούρο, Μπούκα Αχελώου, Ιβάρι Θολής, Προκοπάνιστο, Παλαιοπόταμο– Γουρνοπούλες, Παλαιοπόταμο – Σκρόφα, Σκρόφα- Σκροφοπούλα.

Μέσα από την παρακολούθηση παρουσιάσεων του Φορέα Διαχείρισης, οπτικοακουστικού υλικού της Medasset και εκπαιδευτικών παιχνιδιών, οι μικροί φίλοι γνώρισαν την θαλάσσια χελώνα, και τις συνήθειεςτης ενώ δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στους κινδύνους που διατρέχει και στους τρόπους που μπορούν οι άνθρωποι να βοηθήσουν στη διάσωσή της.

Επίσης, στις 22/5/2019 ο Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης κ. Γιάννης Σελιμάς καθώς και ο Υπεύθυνος του Τμήματος Εποπτείας & Φύλαξης κ. Γιάννης Κασβίκης συμμετείχαν σε συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος InterregMediterraneanMedsealittter που διοργάνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση Medasset σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή εμπειριών σε σχέση με τα θαλάσσια απορρίμματα και την προστασία της χελώνας carretacarreta καθώς επίσης και η διερεύνηση της δυνατότητας εκ μέρους των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών για την εφαρμογή ειδικών πρωτοκόλλων προστασίας της βιοποικιλότητας από τις επιπτώσεις των θαλάσσιων απορριμμάτων σε επίπεδο λεκάνης της Μεσογείου και θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών”.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close