Ροή Ειδήσεων

Ενημέρωση από το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου για τομείς και ειδικότητες το έτος 2017-18

epi-4olykeio-epal1Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου ενημερώνει τους γονείς των μαθητών της Γ΄ γυμνασίου για τους τομείς και τις ειδικότητες
που θα  λειτουργήσουν στο σχολείο  κατά το σχολικό έτος 2017-2018 καθώς και για τις επιλογές που έχουν οι τελειόφοιτοι της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Οι εγγραφές θα γίνονται  τον Ιούνιο.

Ενημερωτική επιστολή του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου προς τους μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και τους γονείς αυτών.

Το 1Ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου είναι ένα  Επαγγελματικό Λύκειο που δίνει διέξοδο στο μαθητή για επαγγελματική αποκατάσταση , μέσω του πτυχίου του στην ειδικότητα που επιλέγει , αλλά και για ανώτατες και ανώτερες σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση , μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Επαγγελματικών Λυκείων.

Στην Α΄ τάξη οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα γενικής παιδείας και τρία μαθήματα επιλογής, από τους  τομείς του σχολείου μας. Τα μαθήματα επιλογής στοχεύουν στο να γνωρίσουν οι μαθητές το γενικό χαρακτήρα και το αντικείμενο των τομέων του σχολείου μας, ώστε στη Β΄ τάξη να επιλέξουν τον τομέα που τους ταιριάζει.

Στη Β΄ τάξη παρακολουθούν μαθήματα γενικής παιδείας και μαθήματα του τομέα τους.

Στη Γ΄ τάξη επιλέγουν την ειδικότητα του τομέα που θα παρακολουθήσουν και διδάσκονται τα αντίστοιχα μαθήματα ειδικότητας και τα μαθήματα γενικής παιδείας. Με την ολοκλήρωση της φοίτησης οι μαθητές αποκτούν πτυχίο που είναι το εφαλτήριο για την επαγγελματική αποκατάσταση αλλά και απολυτήριο Λυκείου ισότιμο των Γενικών Λυκείων.

Οι μαθητές μπορούν να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις , εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά και δύο (2) μαθήματα ειδικότητας , με πρόσβαση στα αντίστοιχα ΤΕΙ του τομέα τους, σε στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών, πυροσβεστική, αστυνομία, εμπορικό ναυτικό και επίσης από το 2017 και εφεξής, σε ποσοστό 1% , επιπλέον του αριθμού των εισακτέων από τα Γενικά Λύκεια, θα εισάγονται σε Πανεπιστημιακές Σχολές μαθητές από τα ΕΠΑ.Λ., σε σχολές αντίστοιχες του τομέα που αποφοίτησαν(Γεωπονικές Σχολές, Οικονομικές Σχολές, Πολυτεχνία κ.αλ. ).

      ΤΟΜΕΙΣ

**Γεωπονίας, Τροφίμων                             1. Πτυχίο                   Αγορά Εργασίας

& Περιβάλλοντος                                       2. Σπουδές  μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ.:

Πανεπιστημιακές Σχολές (Εισαγωγή σε ποσοστό 1% επιπλέον

**Διοίκησης  & Οικονομίας                                                                          του αριθμού των εισακτέων από τα ΓΕΛ)

Τ.Ε.Ι.

**Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής                  –Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών

          & Αυτοματισμού                                    – Αστυφυλάκων

Πυροσβεστική

 **Μηχανολογίας                                                 –Εμπορικό Ναυτικό

koi-epilego-epal

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button