Αυτοδιοίκηση

Ενδιαφέρον για τον εναλλακτικό τουρισμό στο Μεσολόγγι στην έκθεση της Περιφέρειας στο Βερολίνο

berolino-ekthesi

Στην 52η τουριστική έκθεση του Βερολίνου ΙΤΒ 2018 συμμετείχε με επιτυχία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της υλοποίησης της ολοκληρωμένης στρατηγικής που διαθέτει στον τομέα του τουρισμού, η οποία έχει συνδιαμορφωθεί με τους φορείς του τουρισμού της περιοχής.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων Χρήστος Μπούνιας, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη.  

«Η Περιφέρεια μας, σταθερά εξασφάλισε και φέτος τη  δυνατότητα να προβληθεί σε μια από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις και να παρουσιάσει τη νέα, σύγχρονη  και ανταγωνιστική τουριστική της ταυτότητα. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό μας, ευελπιστούμε ότι ως τουριστικός προορισμός η Περιφέρεια των τεσσάρων επιλογών και των πολλαπλών συμβόλων  θα εξασφαλίσει τη θέση που της αξίζει στην τουριστική αγορά.  Η εξωστρέφειά μας είναι το όχημα μας  σε ένα μέλλον με προοπτικές ανάπτυξης στον τουριστικό τομέα» ανέφερε ο κ. Μπούνιας.

Στο περίπτερο της  Δυτικής Ελλάδας βρέθηκε και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία συνεχάρη την Περιφέρεια για τις διαρκείς πρωτοβουλίες εξωστρέφειας που αναλαμβάνει, προβάλλοντας όλο και περισσότερο στη διεθνή αγορά τον φυσικό και πολιτιστικό της πλούτο.  Η υπουργός μετέφερε ακόμη θετικά μηνύματα για τον τουρισμό, τονίζοντας ότι και φέτος θα έχει αυξητικές τάσεις.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας   έγινε  πόλος έλξης για επαγγελματίες του τουρισμού, πλήθος ενδιαφερόμενων ταξιδιωτών και εκπροσώπους μέσων μαζικής ενημέρωσης. Έντονο ήταν το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι επισκέπτες για  τις παραλίες, τη γαστρονομία, τους παραδοσιακούς οικισμούς, το εύρος δραστηριοτήτων και τις απεριόριστες δυνατότητες εξερεύνησης. Θέλησαν να ενημερωθούν για μορφές εναλλακτικού τουρισμού, ενώ εστίασαν στην Αρχαία Ολυμπία, στον Ιερό Ναού του  Αγίου Ανδρέα και την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Η έκθεση, που  πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 7-11 Μαρτίου 2018, έδωσε την ευκαιρία για  γνωριμία της περιοχής με τη γερμανική αγορά που παραδοσιακά αποτελεί μεγάλη  δεξαμενή άντλησης επισκεπτών.

H προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  ήταν σημαντική, τόσο τις τρεις πρώτες μέρες που αφορούσε τους επαγγελματίες του τουρισμού, όσο και τις δύο επόμενες, όπου η έκθεση ήταν ανοιχτή και για το κοινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button