Δυτική Ελλάδα

Έναρξη εγγραφών στα Ανοιχτά Λαϊκά Πανεπιστήμια

epi-akadimiapoliton

Η Ακαδημία των Πολιτών Αγρινίου ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στα Ανοιχτά Λαϊκά Πανεπιστήμια για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014.

Η Ακαδημία αποτελεί έναν πανελλήνιο θεσμό, που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των Πολιτών στο γνωστικό τομέα με την παροχή ποιοτικής, βιωματικής εκπαίδευσης, ενώ  παράλληλα τους εμπλέκει σε πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις, ώστε να ενισχύσει το κοινωνικό κεφάλαιο της περιοχής και να εγκαθιδρύσει την αλληλεγγύη.

Τα έσοδα χρησιμοποιούνται για την ίδρυση Ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πρωτοποριακά είναι τα Προγράμματα Σπουδών, τα οποία για το χειμερινό εξάμηνο περιλαμβάνουν τέσσερα επίπεδα:

1)    Γενική Θεατρολογία, Θεατρικό Παιχνίδι, Δραματοθεραπεία, Ψυχόδραμα και Ψυχανάλυση, για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και βιωματικές εμπειρίες στα παραπάνω αντικείμενα. (ΔΕΚΑ τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις)

2)    Εξειδικευμένη Θεατρολογία, Θεατρικό Παιχνίδι, Δραματοθεραπεία, Ψυχόδραμα και Ψυχανάλυση – Εφαρμογές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΔΕΚΑ τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις και ΠΕΝΤΕ ΤΡΙΩΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ). Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει τελικές εξετάσεις και ηλεκτρονική εργασία και αφορά όσους θέλουν να αποκτήσουν πιστοποιημένες γνώσεις και βιωματικές εμπειρίες, διενεργείται δε με την επιστημονική εποπτεία του ΚΕΚ «ΟΡΑΜΑ» και του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Χοορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ δίδονται αναλυτικές ηλεκτρονικές σημειώσεις, βιβλία και διδακτικό υλικό.

3)    Εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή, τον Κοινωνικό Αποκλεισμό και την Αναπηρία μέσω Διαδικτύου.

Το πρόγραμμα είναι ετήσιο και οργανώνεται υπό την επιστημονική εποπτεία του ΚΕΚ ΟΡΑΜΑ και του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Περιλαμβάνει εξειδικευμένη κατάρτιση για όλες τις μορφές αναπηρίας, για τον κοινωνικό αποκλεισμό, τις ευρωπαϊκές και εθνικές στρατηγικές και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των ΑΜΕΑ. Το υλικό βρίσκεται σε πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και ο κάθε σπουδαστής ακολουθεί το δικό του ρυθμό μάθησης (ασύγχρονη εκπαίδευση), ενώ προβλέπονται και διαδικτυακές συναντήσεις με τους διδάσκοντες (σύγχρονη εκπαίδευση).

4)    Πέντε Συμβουλευτικές Συναντήσεις διάρκειας 90 λεπτών για την αντιμετώπιση προσωπικών προβλημάτων (ομαδική συμβουλευτική).

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ- ΠΕΜΠΤΗ, στην καφετέρια Άρτεμις (πλατεία ειρήνης 11) και ώρες: 18:00 έως 21:00 .

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6983200598.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΑΣ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

http://civilacademy.ucoz.org/index/prokhryxh_anoichtwn_laikwn_panepisthmiwn_2013_2014/0-120

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Τηλέφωνα επικοινωνίας (Καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου)

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ: 22510-54739 email: academy@aigaion.org

Πουλερού Πηνελόπη: 09:00-12:00 (6941-657.126) για γραμματειακά–διοικητικά θέματα

Μπαλάσα Κατερίνα: 12:00-15:00 (6941-657.145): για γραμματειακά–διοικητικά θέματα

& 18:00-21:00 (6940-410.141)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button