ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Β’ ΕΛΜΕ: Στήριξη σε Διεύθυνση και εκπαιδευτικούς του 4ου Γυμνασίου Αγρινίου με αφορμή ΕΔΕ για αλλαγή περιβάλλοντος μαθητή

Η υπόθεση της ΕΔΕ που διατάχθηκε αναφορικά με την απόφαση του 4ου Γυμνασίου για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ενός μαθητή, συζητείται έντονα το τελευταίο διάστημα.

Σχετικά με την εν λόγω υπόθεση, θέση πήρε και το διοικητικό συμβούλιο της Β’ ΕΛΜΕ, το οποίο με έγγραφο που εστάλη σε σχολεία, συλλόγους & Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων, στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανία και τον διενεργούντα της ΕΔΕ, στηρίζει την Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του 4ου Γυμνασίου Αγρινίου.


Μεταξύ άλλων στο έγγραφο αυτό η Β’ ΕΛΜΕ αναφέρει ότι “βρίσκεται σε εξέλιξη και μεγεθύνεται μία διαδικασία ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών, σε βάρος συναδέλφων και Συλλόγων Διδασκόντων των σχολείων της περιοχής μας, κάτι που μας απασχολεί πολύ σοβαρά ως σωματείο”.

Επίσης στην παρέμβασή της η Β’ ΕΛΜΕ υπογραμμίζει ότι «η όποια διοικητική εξέλιξη καθώς και πιθανή ποινική, πρέπει να σταματήσουν και να μπουν στο αρχείο διότι από τα στοιχεία δεν προκύπτει κάτι το μεμπτό για τους συναδέλφους».

Το έγγραφο αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

ΠΡΟΣ
1. Σχολεία, Συναδέλφους
2. Συλλόγους & Ένωση Γονέων-Κηδεμόνων
3. ΔΙΔΕ Αιτωλ/νίας
4. Διενεργούντα την ΕΔΕ

«ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ»

Το Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στη σημερινή του συνεδρίαση τελικά διαπιστώνει, με έκπληξη, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και μεγεθύνεται μία διαδικασία ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών, σε βάρος συναδέλφων και Συλλόγων Διδασκόντων των σχολείων της περιοχής μας, κάτι που μας απασχολεί πολύ σοβαρά ως σωματείο.

Το τελευταίο διάστημα ολοκληρώθηκε προανακριτική διαδικασία με αφορμή μηνυτήρια αναφορά κάποιου που υπογράφει «ως βοηθός μαθητή!», που κατατέθηκε εναντίον της Δ/νσης του 4ου Γυμνασίου Αγρινίου με αφορμή την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του οικείου Γυμνασίου για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος μαθητή σε διπλανό Γυμνάσιο.

Το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας αφού έλαβε γνώση της υπόθεσης επισκέφτηκε το συγκεκριμένο Γυμνάσιο και μάλιστα μαζί και με Μέλος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. για να ενημερωθεί από όλους τους συναδέλφους κατ΄ ιδίαν για το ζήτημα που προέκυψε.

Ως Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλ/νίας παρατηρούμε πως τα φαινόμενα αυτά, δυστυχώς, συνεχώς αυξάνονται, και όσο το σχολείο και οι συνάδελφοί μας δεν καλύπτονται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο θα δημιουργούνται συνεχώς προβλήματα στην εκπαιδευτική καθημερινότητα, που τελικά θα αποβαίνει σε βάρος της μαθησιακής διαδικασίας και κάθε φορά η θέση του εκπαιδευτικού λειτουργού θα γίνεται πιο ανίσχυρη.

Τα προβλήματα παιδαγωγικής ένταξης των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον δεν είναι εύκολη υπόθεση ιδιαίτερα στις μικρότερες ηλικίες, όπως των Γυμνασίων, όταν είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει και το ανάλογο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό για την αντιμετώπιση των όποιων περιστατικών.

Για τους λόγους αυτούς:

1.Εκφράζουμε την στήριξή μας προς την Δ/νση και τους συναδέλφους του 4ου Γυμνασίου Αγρινίου.

2.Θεωρούμε ότι η όποια διοικητική εξέλιξη καθώς και πιθανή ποινική, πρέπει να σταματήσουν και να μπουν στο αρχείο διότι από τα στοιχεία δεν προκύπτει κάτι το μεμπτό για τους συναδέλφους.
3.Διαβεβαιώνουμε σε όλους τους τόνους ότι οι καθηγητές επιτελούν με υψηλή κοινωνική και παιδαγωγική συνείδηση και αίσθημα ευθύνης τον δύσκολο και πολυεπίπεδο ρόλο τους ως λειτουργοί της δημόσιας εκπαίδευσης, ιδιαίτερα στις σημερινές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

4.Ζητάμε από τους γονείς και κηδεμόνες να συνεργάζονται άμεσα με το σχολείο για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης σε κάθε παιδαγωγικό πρόβλημα που δημιουργείται. Θα πρέπει να αποφεύγεται η εμπλοκή δικαστικών κ.α. διωκτικών αρχών σε ζητήματα παιδαγωγικής και επιστημονικής υφής όπου αρμοδιότητα έχουν ειδικοί επιστήμονες, ο σύλλογος των Διδασκόντων και η διοίκηση των σχολείων.

Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών και του ανάλογου ειδικού επιστημονικού προσωπικού (ειδικής αγωγής-ψυχολόγων-νοσηλευτών κ.α.) σε όλα τα σχολεία, καθώς επίσης και βοηθητικού προσωπικού, όπως γραμματέων, φυλάκων, επιστατών κ.λ.π. ενώ πρέπει να αναθεωρηθεί και το θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά τους διακριτούς ρόλους των εμπλεκομένων με τη σχολική πραγματικότητα και την αναβάθμιση του ρόλου του Συλλόγου των διδασκόντων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Κατσίφας

Ο Γεν. Γραμματέας
Βαγγέλης Τσούκας

*Φωτογραφία αρχείου

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

3 Σχόλια

  1. Αν κατάλαβα καλά διενεργείται προανάκριση από την Εισαγγελία Αγρινίου. Να μας πει η ελμέ πόθεν γνωρίζει τον φάκελλο της προανακρίσεως ώστε να αποφαίνεται ότι ουδέν μεμπτόν προέκυψε.

  2. Διαβάζω για μια ακόμα φορά τη σχεδόν μόνιμη επωδό των ανακοινώσεων του σωματείου μας «Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών και του ανάλογου ειδικού επιστημονικού προσωπικού……». Συμφωνώ αλλά και αναρωτιέμαι: Αν μια καλή νεράιδα πραγματοποιούσε την επιθυμία της Β’ ΕΛΜΕ θα λύνονταν τα προβλήματα στο 4ο Γυμνάσιο;
    Συνάδελφοι,
    Το παρόν είναι η συνέχεια του παρελθόντος και το παρόν προδικάζει το μέλλον. Μετά την ανακοίνωση που διαβάζω τώρα, επιτρέψτε μου να πω ότι δε βλέπω με τόση αισιοδοξία το μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button