PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Ελιά, Παναιτωλικός, «Πειραιώς»: Όταν θέλουμε, μπορούμε…

Τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπου το «ισχύς εν τη ενώσει» πήρε σάρκα και οστά και απέδωσε στην Αιτωλοακαρνανία, βιώνουμε μέσα σε λίγες μέρες.

Και τα τρία αποδεικνύουν πως όταν βουλευτές-πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί φορείς, θεσμικοί φορείς, σύλλογοι, μέσα ενημέρωσης, ετεροδημότες, πολίτες κλπ επικεντρωθούν σε έναν στόχο και πιέσουν, μπορούν να φέρουν απτά και θετικά αποτελέσματα.


Η πρώτη περίπτωση που είχε αίσιο τέλος ήταν φυσικά αυτή του Παναιτωλικού. Η ομάδα του Αγρινίου, πέρασε μια άδικη δικαστική περιπέτεια, στοχοποιήθηκε από διάφορα κέντρα και συμφέροντα, όμως έτυχε μαζικής και θερμής υποστήριξης. Τέτοιας που χαροποίησε πολύ τον μεγαλομέτοχο του Παναιτωλικού Φώτη Κωστούλα, που μόλις χθες σε συνέντευξή του δήλωσε «Δεν είναι συχνό, δε το έχω ξαναζήσει, έδειξαν ότι το Αγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία γενικότερα, όταν θέλει μπορεί να ενωθεί πίσω από κάποιο πρόβλημα ή μια κίνηση για να πετύχει κάτι. Αυτό ήταν καλό, ήταν από όλα τα κόμματα κι από όλους τους φορείς του τόπου. Ήταν κάτι το οποίο μας χαροποίησε ιδιαίτερα και είπαμε ότι κι εμείς μπορούμε όταν θέλουμε να γίνουμε ένα για να πετύχουμε μερικά πράγματα για τον τόπο αυτό».

Μια ακόμη περίπτωση που επίσης είχε αίσιο τέλος, είναι αυτή του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θέρμο. Όλα έδειχναν πως το λουκέτο ήταν αναπόφευκτο, όμως και εδώ η συντονισμένη αντίδραση ανέτρεψε τα δεδομένα. Εδώ μάλιστα, ρόλο διαδραμάτισε και το Αιτωλοακαρνανικό λόμπι με τις προσβάσεις του σε κέντρα αποφάσεων. Eνα λόμπι που είναι πραγματικά ισχυρό, αλλά χρειάζεται το «ερέθισμα», την παρακίνηση, για να κινητοποιηθεί.

Αυτήν την περίοδο, «τρέχει» και το θέμα της απόφασης του ΣτΕ για την ελιά Καλαμών. Ηδη υπάρχουν αντιδράσεις, αν και όσοι γνωρίζουν, περιμένουν την καθαρογραφή της απόφασης ώστε να την μελετήσουν και να πάρουν θέση με βάση το σκεπτικό της, αφού πρώτα βεβαιωθούν για το μέγεθος της επίπτωσης στους ντόπιους παραγωγούς, αλλά και στις πολλές και ισχυρές επιχειρήσεις του κλάδου που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, στην τυποποίηση, εμπορία, εξαγωγές κλπ. Η συνέχεια αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον , μιας και είναι ζωτικής σημασίας.

Το ποιος ή ποιοι έχουν διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στα παραπάνω, μάλλον δεν θα πρέπει να απασχολεί. Το θέμα είναι πως αποδείχθηκε στην πράξη πως ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, να διεκδικήσουμε ισότιμα, να ανατρέψουμε δυσμενείς αποφάσεις, να σχεδιάσουμε κάτι καλύτερο για τον τόπο που αγαπάμε.

Μπροστά μας, οι προκλήσεις είναι πολλές, όπως και τα ανοιχτά θέματα, που αφορούν σε επενδύσεις, υποδομές, περιβάλλον, αγροτική ανάπτυξη και τόσα άλλα. Αν ιεραρχήσουμε επιτέλους και λειτουργήσουμε συντονισμένα, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. φτάνει να καταλάβουμε τη δύναμή μας.

Π.Η.Τ.

*Φωτογραφία: Above View

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Η τράπεζα στο Θερμο παρέμεινε μέχρι να φύγει. Ο Παναιτωλικος γλύτωσε, ενώ έπρεπε να υποβιβαστεί. Πράγματι, είμαστε φωτεινό παράδειγμα και φάρος για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Πάντα τέτοια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button