Ροή Ειδήσεων

Ελεγχόμενη η εισροή υδάτων σε σκάφος που προσάραξε στη Χιλιαδού Ναυπάκτου

epi-limeniko-skafosΕνημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ναυπάκτου, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, για περιστατικό εισροής υδάτων στο μηχανοστάσιο του Τ/Χ σκάφους “F.A.Y.” Ν.Π. 7415 με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή Χιλιαδού Ναυπάκτου.

Στην περιοχή έσπευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό όχημα και δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  το Α/Κ “ΜΑΡΙΑ” Λ.Ν. 353 και το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Λ.Μ. 1159-Α’, τα οποία εντόπισαν το εν λόγω σκάφος να έχει προσαράξει σε αβαθή και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ακτή, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Το “F.A.Y.” ρυμουλκήθηκε από το “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” συνοδεία των περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο αλιευτικό καταφύγιο Χιλιαδούς Ν. Φωκίδας, όπου κατέπλευσε ασφαλώς. Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ολοκληρώθηκε η διαδικασία απάντλησης υδάτων από το “F.A.Y.”.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “F.A.Y.” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button