ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Πότε και πώς θα καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση στα νοικοκυριά με ανήλικα

Λεπτομέρειες για το έκτακτο επίδομα σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα έδωσε σε πρωινή της συνέντευξη η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως η η οικογένεια που δικαιούται το επίδομα θα λάβει 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά. Το ανώτατο όριο που έχει τεθεί είναι τα 300 ευρώ.


Όσον αφορά στο πότε θα καταβληθεί, είπε πως η πληρωμή θα γίνει στα τέλη Μαΐου και τα χτήματα θα κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η κ. Μιχαηλίδου γνωστοποίησε πως το έκτακτο επίδομα αφορά 212.000 πολίτες, η καταβολή του θα γίνει εφάπαξ, ενώ, όπως τόνισε αφορά και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα χρήματα είναι αφορολόγητα, ακατάσχετα και δεν θα συμψηφίζονται.

Η μεγάλη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη της οικογένειας, είπε, ακόμη, και συμπλήρωσε: «δεδομένου του δημοσιονομικού πλαισίου κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί το επίδομα και σε οικογένειες με προστατευόμενα μέλη, δήλωσε και συνέχισε:

«Διορθώνουμε λάθη και παραλήψεις κάθε ημέρα ανάλογα με τις εξελίξεις της πανδημίας και του δημοσιονομικού πλαισίου», τόνισε η κ. Μιχαηλίδου.

Σχετικά με την καταβολή του επιδόματος γέννας η υφυπουργός Εργασίας ανέφερε όσες γυναίκες γέννησαν τον Απρίλιο θα πάρουν τα πρώτα 1000 ευρώ την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που δήλωσαν την γέννηση.

Χορηγούμενη

EURO 2024
Πηγή
cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button