Γεγονότα

Εκτός το Ακτινολογικό στο νοσοκομείο

Λόγω βλάβης στο κεντρικό μηχάνημα στο Ακτινολογικό Τμήμα, εκτός λειτουργίας… το ίδιο το νοσοκομείο Αγρινίου

Το Ακτινολογικό σε ένα νοσοκομείο είναι ίσως το πλέον κομβικό του σημείο. Ο γιατρός κάθε ειδικότητας και κάθε κλινικής δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του, αν δεν έχει την ακτινογραφία, η οποία και θα του δείξει αν και πού υπάρχει το πρόβλημα. Το νοσοκομείο του Αγρινίου διαθέτει υπερσύγχρονο μηχάνημα για ακτινογραφίες, με ξηρά εκτύπωση και ψηφιακή εικόνα. Το εν λόγω μηχάνημα όμως δουλεύει ακατάπαυστα σχεδόν ολόκληρο το 24ωρο, αφού η κίνηση στο νοσοκομείο έχει κατακόρυφα αυξηθεί, ελέω κρίσης και αδυναμίας προσφυγής των πολιτών σε εξωτερικά ιατρεία και θεραπευτικά κέντρα. Ήταν επόμενο συνεπώς το υπερσύγχρονο μεν, ευαίσθητο δε αυτό μηχάνημα να αρχίσει κάποια στιγμή να παρουσιάζει προβλήματα και βλάβες.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, βέβαια, απ’ την πρώτη στιγμή κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες, οι οποίες όμως δεν είναι απλές. Για να έρθει ο εξειδικευμένος τεχνικός απ’ την Αθήνα να επιδιορθώσει τη βλάβη, θα πρέπει να υποβληθεί πρώτα το σχετικό υπόμνημα στο υπουργείο, να εγκριθεί ο κωδικός αριθμός της δαπάνης, να βγουν τα χρήματα κ.τ.λ. Αυτό σημαίνει πως, όσο κι αν επιταχυνθούν οι διαδικασίες, υπάρχει το εύλογο χρονικό διάστημα κατά το οποίο το εν λόγω μηχάνημα μένει εκτός λειτουργίας, κατ’ επέκταση το ίδιο το νοσοκομείο λειτουργεί μετ’ εμποδίων. Ο τεχνικός πάντως ήρθε χθες, το μηχάνημα θα επιδιορθωθεί, όπως όμως και την προηγούμενη φορά συνέβη, είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει αργότερα άλλη βλάβη. Εφεδρικό μηχάνημα δεν υπάρχει για να καλύπτει τα έκτακτα και επείγοντα έστω περιστατικά και το πρόβλημα αντιμετωπίζεται κάθε φορά με τη συνεργασία του νοσοκομείου του Μεσολογγίου.

Οι γιατροί πάντως, που χωρίς να φταίνε σε κάτι, είναι οι πρώτοι αποδέκτες των παραπόνων των πολιτών, καταβάλουν τιτάνια προσπάθεια για να ανταποκριθούν.

Φώτης Μπερίκος από την εφημερίδα “Συνείδηση”

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button