Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Έκθεση κατατάσσει το Αγρίνιο μεταξύ των πόλεων με την μεγαλύτερη ρύπανση της ατμόσφαιρας στην Ελλάδα

H έκθεση της IQAir για τη ρύπανση της ατμόσφαιρας δίνει στατιστικά στοιχεία για την κατάσταση στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, αλλά και φέτος σε -σχεδόν- real time.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ελβετικού οργανισμού που ελέγχει την ποιότητα του αέρα με δεδομένα που αντλεί από περισσότερους από 30.000 σταθμούς παρακολούθησης σε όλο τον κόσμο, η Αθήνα συγκαταλέγεται στην πρώτη 20άδα από πλευράς μεγαλουπόλεων στον πιο καθαρό αέρα.


Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η Αθήνα φέτος είναι 14η στη σχετική λίστα, με το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και τη Μελβούρνη στην Αυστραλία να κατέχουν τις πρώτες δύο θέσεις.

1 5

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, φέτος τη θεωρητικά πιο μολυσμένη ατμόσφαιρα έχει η Πάτρα. Πρέπει να τονιστεί πως με βάση την κλίμακα της IQAir, η ατμόσφαιρα κρίνεται «μέτρια» και όχι κακή.

Στην ίδια λίστα δεύτερο βρίσκεται το Αγρίνιο.

Η πιο καθαρή ατμόσφαιρα μετρήθηκε στα Χανιά για το 2024.

2 3

Ακόμη, τα στοιχεία δείχνουν πως για το 2023 η πιο μολυσμένη ατμόσφαιρα μετρήθηκε στο Ίλιον, ενώ η πιο καθαρή στον Άγιο Μάρκο Κέρκυρας.

3 1

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, πως οι σταθμοί υπάρχουν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και όχι σε κάθε νομό.

4 1

Η έκθεση της IQAir κατατάσσει την Ελλάδα στην 51η θέση των χωρών με τον πιο καθαρό αέρα για το 2023, ενώ το Πακιστάν έχει τη θλιβερή πρωτιά του πιο μολυσμένου αέρα για την περσινή χρονιά.

Πηγή: iefimerida.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button