Εκπαιδευτικοί για την μεταφορά μαθητών της ΕΛΕΠΑΠ: Ερμηνεύει αυθαίρετα τον νόμο η Περιφέρεια

Εκπαιδευτικοί, ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού ειδικής εκπαίδευσης (δημόσιων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων), υπογράφουν ανακοίνωση σχετικά με την αντιπαράθεση που έχει δημιουργηθεί για την μεταφορά των μαθητών της ΕΛΕΠΑΠ του Αγρινίου.

Να θυμίσουμε πως για το θέμα αντέδρασε με ανακοίνωση του ο τοπικός Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών, ενώ την Πέμπτη, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος απάντησε , χαρακτηρίζοντας νόμιμη την μεταφορά μαθητών της ΕΛΕΠΑΠ με μεταφορικά μέσα μισθωμένα από την Περιφέρεια.


Οι εκπαιδευτικοί τονίσουν στην ανακοίνωση τους πως  Περιφερειακή  Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ερμηνεύει αυθαίρετα τους νόμους και αντιμετωπίζει προνομιακά την ΕΛΕΠΑΠ.

Αναλυτικά:

“Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά,  είτε ερμηνεύουν αυθαίρετα το νόμο και παρανομούν είτε δρουν συντεχνιακά  για τους δικούς τους λόγους και είναι υπόλογοι.

Συγκεκριμένα:

  • Όλα τα ιδιωτικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Γυμνάσια και Λύκεια παρέχουν ισότιμη εκπαίδευση με τα δημόσια Σχολεία. Κανένας όμως μαθητής τους δε μεταφέρεται δωρεάν. Επιπροσθέτως εμπίπτουν στους νόμους   που διέπουν τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εποπτεύονται διοικητικά από  τον εκάστοτε Διευθυντή Εκπαίδευσης και  υποβάλλουν προς έγκριση ωρολόγιο πρόγραμμα στον αρμόδιο Σχολικό Σύμβουλο Γενικής και Ειδικής Αγωγής και εκπαίδευσης, γεγονός που δε συμβαίνει με το τμήμα πρώιμης παρέμβασης  της ΕΛΕΠΑΠ.
  • Είναι ανακριβές ότι μεταφέρονται δωρεάν τα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δωρεάν μεταφέρονταν και μεταφέρονται μόνο οι μαθητές των Δημόσιων Ειδικών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων που φιλοξενούνται στις ίδιες εγκαταστάσεις με την ΕΛΕΠΑΠ. Το ίδιο γινόταν και μέχρι πέρυσι στο Αγρίνιο με τους μαθητές του τωρινού Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου «Μαρία Δημάδη», που συστεγάζονταν με την ΕΛΕΠΑΠ στις παλιές εγκαταστάσεις της. Οι εξηγήσεις και η νομοθεσία που επικαλείται η Περιφερειακή Ενότητα στην απάντησή της  προς το Σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου Θέρμου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και μαρτυρούν άγνοια ή μεθόδευση.
  • Συνεχίζετε να απαξιώνετε τη Δημόσια Εκπαίδευση αφού στα εγκαίνια ανέγερσης του κτιρίου το οποίο χτίστηκε με τα χρήματα του Ελληνικού λαού και τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ποσό ξεπέρασε τα πέντε εκατομμύρια ευρώ (5.000.000), στο δελτίο τύπου που μοιράστηκε στα μέσα, διακηρύσσατε και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Διοικούσα τοπική Επιτροπή της ΕΛΕΠΑΠ ότι: «Στον πρώτο όροφο αναμένεται να στεγάζεται το Ειδικό νηπιαγωγείο και  Δημοτικό και στον δεύτερο τα θεραπευτικά τμήματα και τα γραφεία της διοίκησης, ενώ στο κτίριο θα υπάρχει και πισίνα για τις ποιο εξειδικευμένες θεραπείες και ασκήσεις».

Δυστυχώς στη διαδρομή  από τη μελέτη μέχρι τα εγκαίνια λειτουργίας, τα παιδιά του κατώτερου Θεού- του Δημόσιου  Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού-   τα εγκαταλείψατε, για τους δικούς σας  και δικούς τους λόγους  αφού  δε «χωρούσαν» στο νέο κτίριο.

    Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
  • Συμμεριζόμαστε απόλυτα τη θέση του Συλλόγου μας ότι η φιλανθρωπία και η   ευαισθησία προς το συνάνθρωπο και ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές  ανάγκες  είναι αρετή,  μόνο όταν μετατρέπεται σε πράξη με προσωπική συμβολή και κόστος. Αντίθετα, η «φιλανθρωπία» με δημόσιο χρήμα και με καταπάτηση της ισχύουσας νομοθεσίας,  μπορεί να κριθεί ως επικίνδυνη με ολέθρια επακόλουθα για τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Δεν πάει καιρός που άλλο σημαντικό στέλεχος του αναπηρικού κινήματος της περιοχής που και σε θέσεις ευθύνης διορίστηκε και προκλητικά χρηματοδοτήθηκε και υποστηρίχτηκε από την πολιτεία και την περιφέρεια,  οδηγήθηκε στη φυλακή με σοβαρές κατηγορίες κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος.

Τέλος σας τονίζουμε ότι επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος και να είστε σίγουροι ότι μάλλον κάποιοι  θα κληθούν να δώσουν πειστικότερες απαντήσεις.”

 

Χορηγούμενη
Share
Published by
agripress