Θλίψη στην ΑΕ Μεσολογγίου για τον θάνατο του Χρήστου Στεργίου

Η οικογένεια της ΑΕ Μεσολογγίου είναι από σήμερα φτωχότερη, καθώς θρηνεί για την απώλεια ενός από τους μεγάλους παίκτες, που κόσμησε με την παρουσία του τα γήπεδα της Αιτωλοακαρνανίας, του Χρήστου Στεργίου.

Ο Χρήστος Στεργίου υπήρξε ένα από τα αυθεντικά ταλέντα του Μεσολογγίτικου ποδοσφαίρου, γέννημα θρέμμα των αλάνων της πόλης και των σάλτσινων της εποχής. Το μεγάλο πάθος του για το ποδόσφαιρο, τον έφερε στην ΑΕΜ από την ηλικία των 15 ετών. Αναντικατάστατος στο βασικό σχήμα της ομάδας από το ΄70 και μετά, θα αγωνιστεί σε διάφορες θέσεις, λόγω του πολύπλευρου ταλέντου του, αλλά θα καθιερωθεί κυρίως στις θέσεις του σέντερ μπακ και του αμυντικού χαφ. Παίκτης γυμνασμένος, με ποιότητα και δυναμική, κοντρολαρισμένος, με ευστροφία, τεχνική και ηρεμία στο παιγνίδι του.


Αγωνίστηκε βασικός και στην Μικτή Αιτωλοακαρνανίας, ενώ υπήρξε ενδιαφέρον για την απόκτησή του, από Παναχαϊκή, Πανιώνιο, Παναιτωλικό και Πιερικό. Αγωνίστηκε με τα χρώματα της Ένωσης για εννέα χρόνια (1967-1976), τερματίζοντας πολύ νωρίς την ποδοσφαιρική του δράση, σε ηλικία μόλις 24 ετών, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

«Ένας παίκτης χαμηλών τόνων, με ηθική και φιλότιμο, που πολλές φορές αγωνίστηκε με αυτοθυσία για την ομάδα του. Ένας αδαμάντινος χαρακτήρας, που αν και αμυντικός, δεν υπήρξε ποτέ αντιαθλητικός μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό από συμπαίκτες και αντιπάλους.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες Χρήστο…», καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΕΜ.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: ΑΕΜ Στεργίου