Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Έκοψε την βασιλόπιτα της η Αερολέσχη Αγρινίου (φωτο)

Όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση και η ιδιαίτερη αναφορά στον αεροπορικό τουρισμό

Η Αερολέσχη Αγρινίου με μεγάλη προσέλευση μελών και φίλων της αεροπορικής ιδέας, πραγματοποίησε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 την προγραμματισμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στον χώρο του Παλαιού Πολιτικού Αεροδρομίου Αγρινίου.

Από την Δημοτική Αρχή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Καζαντζής Νίκος και οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Καλαντζής, Κωνσταντίνος Ζώης και Παναγιώτης Μαρνέζος.


Ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Γρίβας αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία του αεροδρομίου, το οποίο είναι από τα πρώτα που κατασκευάσθηκαν στην Ελλάδα, εν έτει 1931, και το 2ο στο οποίο λειτούργησε αεροπορική σύνδεση με Αθήνα ( συγκεκριμένα το δρομολόγιο Αθήνα – Αγρίνιο – Ιωάννινα) μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970.

aerolesxi kopi pitas (11)

Ακολούθως αναφέρθηκε στους σκοπούς του σωματείου οι οποίοι είναι:

α) Η διάδοση του Αεροπορικού πνεύματος προς την νεολαία μας και όχι μόνο και αυτό επιτυγχάνεται με την επίσκεψη σχολείων στον χώρο της Αερολέσχης καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής περιόδου,

β) Η συμμετοχή των μελών (χειριστές) σε όλη την Ελλάδα και σε παγκόσμιες διοργανώσεις.

γ) Πραγματοποίηση αεραθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων στους χώρους δράσης της. Αεροδρόμιο, Βλαχέρνα, Εμπεσό, Τριχωνίδα και πολλές άλλες τοποθεσίες στον Νομό μας.

δ) Ο Αεροπορικός Τουρισμός.

aerolesxi kopi pitas (2)

Για το τελευταίο έγινε μια πιο εκτενής αναφορά καθότι υπάρχει μια τάση τα τελευταία χρόνια, να πραγματοποιούνται επισκέψεις αεροσκαφών από γειτονικές χώρες σε πολλά μικρά αεροδρόμια ανά την επικράτεια, φυσικά και στο δικό μας. Υπενθύμισε στους παρευρισκομένους ότι η Αερολέσχη έχει φιλοξενήσει ομάδες αεροσκαφών και τα πληρώματά τους από Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία αρκετές φορές.

Οι ίδιοι συνεχίζουν να επισκέπτονται το Αγρίνιο καθότι είναι πολύ ικανοποιημένοι τόσο από την περιοχή αλλά και την φιλοξενία μας. Αυτό μας ωθεί στην αναγκαιότητα της αναβάθμισης των αεροδρομίων μας ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα με την ανάπτυξη του Αεροπορικού Τουρισμού.

aerolesxi kopi pitas (12)

Επίσης υπενθύμισε ότι η πόλη έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει αφ’ ενός αεροδρόμιο στα 2,5 χλμ από το κέντρο και αφ’ ετέρου πίστα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς με πολύ καλές προδιαγραφές στα 2,5 χλμ από το κέντρο. Αυτό από μόνο του δίνει το κίνητρο να αναπτύξουμε τον εναλλακτικό τουρισμό, ο οποίος λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Εκτός των ανωτέρω έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην δυνατότητα που έχει ο Νομός μας, λόγω του πλούσιου υδάτινου στοιχείου, να γίνει πόλος έλξης και των υδροπλάνων με δημιουργία υδατοδρομίου πχ στην λίμνη Τριχωνίδα. Φυσικά απαιτεί ενδιαφέρων και κινήσεις από την δημοτική και περιφερειακή αρχή του τόπου μας.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε και αυτός στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής όσον αφορά τον αεροπορικό τουρισμό και τις προοπτικές ανάπτυξης. Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης των φυσικών πλεονεκτημάτων της πόλης (αεροδρόμιο και πίστα αλεξιπτώτου πλαγιάς πολύ κοντά στο κέντρο) μέσα από τις δράσεις της Αερολέσχης Αγρινίου.

Παρόλη την ηλιοφάνεια, το τσουχτερό κρύο δεν άφησε τα περιθώρια για πτητική δράση, οπότε μετά την κοπή της πίτας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μέλη της Αερολέσχης και να γνωριστούν καλύτερα.

aerolesxi kopi pitas (1)

aerolesxi kopi pitas (2)

aerolesxi kopi pitas (3)

aerolesxi kopi pitas (4)

aerolesxi kopi pitas (5)

aerolesxi kopi pitas (6)

aerolesxi kopi pitas (7)

aerolesxi kopi pitas (8)

aerolesxi kopi pitas (9)

aerolesxi kopi pitas (10)

aerolesxi kopi pitas (11)

aerolesxi kopi pitas (12)

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button