Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου: οι υποψήφιοι και οι διακηρύξεις όλων των παρατάξεων

Σε προεργασία ενόψει των εκλογών για νέα όργανα βρίσκεται ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου. Οι τρεις συνδυασμοί που κατεβάζουν ψηφοδέλτιο για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού  Συλλόγου  Αγρινίου, εκπροσώπους στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Πειθαρχικό Συμβούλιο και Εξελεγκτική Επιτροπή.  Οι διακηρύξεις των συνδυασμών “Ιατρική Ενότητα”, “Προοδευτική Κίνηση Ιατρών”, και της ΔΗΠΑΚ αναλυτικά: 

Ο Συνδυασμός «Ιατρική Ενότητα» συμμετέχει με την ακόλουθη  διακήρυξη και υποψηφίους:

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου, βρίσκεται στο πλευρό όλων των συναδέλφων, στηρίζοντας τον αγώνα που δίνουν καθημερινά, με φιλότιμο και αυταπάρνηση στηρίζοντας όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας, μακριά από προσωπικές ‘η πολιτικές σκοπιμότητες.
Αναλάβαμε το δύσκολο έργο να ερμηνεύουμε, επεξηγούμε και να επιλύουμε προβλήματα παρακολουθώντας ένα μεγάλο αριθμό Νομοθετικών ρυθμίσεων, εγκυκλίων, διατάξεων που επηρέαζαν τον τρόπο λειτουργίας του Ιατρικού έργου.


Τα περισσότερα από αυτά τα νομοθετήματα ερχόντουσαν απρόσμενα και χωρίς καμιά προειδοποίηση ή επεξεργασία. Καθημερινά υπήρχε ενημέρωση των μελών μας για θέματα επικαιρότητας και διευκόλυνση διαδικασιών.

Διοργανώσαμε εκδηλώσεις, ενημερωτικές ημερίδες, είχαμε συμμετοχή σε δράσεις, αλλά και στις κινητοποιήσεις των ιατρών, ενώ ενισχύσαμε σημαντικά το κοινωνικό προφίλ του Συλλόγου.

Υπερασπιστήκαμε το δίκαιο των συναδέλφων τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Η κρισιμότητα της επόμενης τετραετίας για την Ιατρική κοινότητα και τα ζητήματα που θα την απασχολήσουν, είναι η υποστελέχωση των Δημόσιων Δομών Υγείας, η υποχρηματοδότηση, η συνεχιζόμενη μετανάστευση των Ιατρών, η βιωσιμότητα των Ιδιωτικών Ιατρείων λόγω της υπερφορολόγησης και του ΕΦΚΑ.

Προτείνουμε:
1) Προκηρύξεις νέων θέσεων μονίμου χαρακτήρα στον Δημόσιο Τομέα
2) Όχι στην απόλυση των Επικουρικών Ιατρών και του λοιπού Προσωπικού.
3) Αξιοπρεπές σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με σεβασμό στον Ασθενή και τον Ιατρό προσαρμοσμένο στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα.
4) Συλλογικές συμβάσεις για τους Ιδιώτες Ιατρούς, με αξιοπρεπείς αμοιβές.
5) Απαλλαγή των Ιατρικών εργαστηρίων από τις άδικες περικοπές.
6) Αύξηση της χρηματοδότησης στην Υγεία.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Είναι πολύ σημαντικές οι εκλογές του 2018, γιατί θα πρέπει να αγωνιστούμε για την αναβάθμιση του επαγγέλματός μας και την αξιοπρέπειά μας.
Γι αυτό ζητάμε και πάλι την στήριξή σας, ώστε μέσα από την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει, να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ακομμάτιστα, δίκαια , ισότιμα και με μέλλον για το επάγγελμά μας.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΡΩΝΙΑΔΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΓΟΥΛΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΖΗΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΖΟΓΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΥΤΕΡΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΚΩΤΣΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΜΠΟΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΞΥΛΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΠΑΠΑΛΕΞΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΡΩΣΣΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΣΚΙΑΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΙΣ
ΑΝΔΡΙΚΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑ
ΖΗΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΠΑΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΣΚΙΑΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΖΗΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Σ.
ΑΡΩΝΙΑΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΟΣ Π.Σ.
ΓΚΟΓΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΟΣ Π.Σ.
ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΟΣ Π.Σ
ΜΗΤΡΟΜΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Π.Σ.
ΜΥΛΩΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΟΣ Π.Σ
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Σ
ΜΠΑΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ Π.Σ
ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ Π.Σ

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ
ΤΙΚΙΣΤΙΡΜΑ ΜΑΡΙΑ

Η διακήρυξη και οι υποψήφιοι της Προοδευτικής Κίνησης Ιατρών  

Υγεία για όλους, ίσες ευκαιρίες, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια… διεκδικήσεις

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Με ιδιαίτερη χαρά και συναίσθηση της ευθύνης, σας απευθύνουμε αυτόν τον πρώτον χαιρετισμό και θέλουμε να σας συστηθούμε μιας και αποφασίσαμε την συμμετοχή μας στις επερχόμενες εκλογές του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν είμαστε γέννημα μιας προεκλογικής συνεργασίας και δεν μας ενδιαφέρει η προσωπική προβολή.

Λειτουργούμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ και οι αποφάσεις μας δεν καθορίζονται από τον ¨επικεφαλής¨ ούτε από κομματικές επιλογές.

Ο ΙΣΑ οφείλει να εκπροσωπεί  και να διεκδικεί για τα μέλη του ισότιμα και να επιδιώκει τη σύμπραξη γιατρών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ως κοινή ομάδα με ιδιαιτερότητες.

Οι γιατροί είναι πρωτίστως μέλη της κοινότητας και οι κλαδικές διεκδικήσεις  δεν μπορεί να συγκρούονται με  το γενικότερο όφελος της κοινότητας. Χρειάζεται, επομένως ισορροπία μεταξύ κλαδικού και πολιτικών αρχών.

Φιλοδοξούμε να ταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά και να προσδώσουμε στον σύλλογό μας μια νέα πνοή, αναγκαία προκειμένου να βελτιώσουμε όσο γίνεται περισσότερο την επαγγελματική μας  κατάσταση, αλλά και να ανταποκριθούμε στο καθήκον μας απέναντι στην κοινωνία.

ΠΡΟΤΑΣΗ 1.

Ελπίζοντας σε μια πιο συλλογική και συμμετοχική  λειτουργία των μελλών του ΙΣΑ προτείνουμε τη δημιουργία «ομάδων εργασίας». Θα απευθύνονται σε όλα τα μέλη ανεξάρτητα από τον εκλογικό συνδυασμό που στηρίζουν και θα μπορούν να ανασχηματίζονται ανάλογα με τις ανάγκες και τη συμμετοχή. θα συνεργάζονται και θα αλληλοσυμπληρώνονται χωρίς κομματικές ταμπέλες αλλά με ξεκάθαρο πολιτικοκοινωνικό πρόσημο . Παραθέτουμε μερικές πιθανές ομάδες.

 1. Διεκδικήσεων (οικονομικά, κλαδικά, δημοσίου, ιδιωτών, κοινότητας…) Στόχος η βελτίωση συνθηκών εργασίας, αποδοχών, υποδομών…
 2. Εκπαίδευσης (σε γιατρούς και στην κοινότητα) Μπορεί να ασχολείται με εκπαιδεύσεις ανειδίκευτων και ειδικευμένων γιατρών, με αγωγή υγείας στην κοινότητα, με διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων, φροντιστηρίων, ή και να επικουρεί τη συμμετοχή των μελών σε εκπαιδευτικές διαδικασίες που γίνονται σε άλλα μέρη.
 3. Διασύνδεσης ( -με άλλους επαγγελματικούς κλάδους – με δομές, ομάδες, κέντρα, φορείς, συλλόγους, εταιρίες, ιδιώτες – με αρχές και πολιτεία, Δήμο, Περιφέρεια, Υπουργεία…)
 4. Ελέγχου-Στήριξης-Παρέμβασης ( με σκοπό να εντοπίζει προβλήματα, να βοηθά στην εξεύρεση λύσεων και να παρεμβαίνει όπου μπορεί και χρειάζεται. Σαν μετεξέλιξη του πειθαρχικού που είναι παρωχημένο σαν όρος και που συνήθως είναι διακοσμητικό ή δύσκαμπτο γιατί έχουμε στο νου μας έννοιες όπως τιμωρία, πάταξη).

Είναι πιθανό να υπάρξει σχετική συμμετοχή σε τέτοιες ομάδες από συναδέλφους που έχουν αντίστοιχες κλίσεις –δεξιότητες, από νέους που δε θέλουν να τελματώσουν και από τους παλιότερους  που θέλουν να ξεφύγουν από τη ρουτίνα του επαγγέλματος και των τετριμμένων,  που μπορεί να θέλουν να ξεθάψουν  “όνειρα της επαγγελματικής τους εφηβείας”, τα οποία όμως είναι ικανά να πάρουν σάρκα και οστά και να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στην ιατρική κοινότητα του Αγρινίου, προσφέροντας ταυτόχρονα  στην πόλη που ζούμε.

ΠΡΟΤΑΣΗ 2.

Δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας (blog;) που να είναι εύχρηστη και προσβάσιμη  σε όλα τα μέλη του συλλόγου. Σε αυτή θα μπορούν να κατατίθενται ιδέες, παρατηρήσεις, επισημάνσεις, προτάσεις κλπ. Μια ομάδα θα ασχολείται με το να φέρνει προς επεξεργασία για δράση τα θέματα που απασχολούν περισσότερο τα μέλη του συλλόγου. Επίσης η ομάδα θα φιλτράρει (όχι με την έννοια της λογοκρισίας αλλά προς αποφυγή σπατάλης χρόνου και ενέργειας) τις αναρτήσεις που θα έρχονται στο συμβούλιο, χωρίς όμως να αφαιρεί τίποτε από την κοινή πλατφόρμα.

ΠΡΟΤΑΣΗ 3.

Δημιουργία δικτύου υγείας , με στόχο την προαγωγή της υγείας στην πόλη μας και τη διευκόλυνση και αυτοματοποίηση των επιλογών-λύσεων που θα διατίθενται στους επαγγελματίες και τους χρήστες των υπηρεσιών υγείας.

ΠΡΟΤΑΣΗ 4.

Έμφαση στον κοινωνικό και αλληλέγγυο χαρακτήρα του Ιατρικού Συλλόγου μας. Να μην βάζει μόνο την υπογραφή του σε εκδηλώσειςάλλων φορέων αλλά να παίρνει αυτός πρωτοβουλίες για δράσεις με κοινωνικό και ανθρωπιστικό  πρόσημο.

Οι γιατροί και κυρίως οι νέοι, όπως και ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία, επλήγησαν από μία περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, λιτότητας, ένδειας πόρων και αυστηρής δημοσιονομικής επιτροπείας.

Ταυτόχρονα όμως μεγάλοι Ιατρικοί Όμιλοι και αλυσίδες Διαγνωστικών κέντρων άνθισαν σε βάρος χιλιάδων γιατρών ελευθέρων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τους, στοχεύοντας στην υπαλληλοποίησή τους.

Εμείς στεκόμαστε απέναντι σ’ αυτές τις λογικές και στις αιτίες που τις δημιούργησαν.

Θέλουμε τον συνάδελφο να στέκεται με οικονομική, επαγγελματική και επιστημονική αξιοπρέπεια στο πλευρό της κοινωνίας.

Α )  ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ.

 • Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης για την Υγεία ώστε να προσεγγίσει με ταχείς ρυθμούς τους Ευρωπαϊκούς μέσους όρους.
 • Μείωση της συμμετοχής των ασθενών στα φάρμακα και στις διαγνωστικές εξετάσεις.
 • Καμιά ανοχή στην διαφθορά.
 • Αντιμετώπιση της μαζικής φυγής των νέων γιατρών στο εξωτερικό μέσω κατάλληλων ενεργειών και κυρίως με την αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία.
 • Δυναμική εκπροσώπηση των γιατρών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, στην δικαιοσύνη και στον τύπο.
 • Θεσμοθέτηση Προδικαστικού Συμβουλίου για αστικές και ποινικές προσφυγές σε βάρος γιατρών του Δημόσιου η του Ιδιωτικού τομέα.
 • Ταχεία απόδοση συντάξεων από το ΤΣΑΥ.
 • Ενδυνάμωση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.
 • Σωστά προγράμματα εκπαίδευσης, έλεγχος και αξιολόγηση επάρκειας των Εκπαιδευτικών Κέντρων για την εκπαίδευση ειδίκευση των γιατρών.
 • Η δια βίου εκπαίδευση των γιατρών να αποτελέσει υποχρέωση της Πολιτείας και να ανεξαρτητοποιηθεί από τον εναγκαλισμό των φαρμακευτικών εταιρειών.

Β ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

 • Προκήρυξη 6000 νέων θέσεων μόνιμων γιατρών για την πλήρη σταθεροποίηση και αναβάθμιση του ΕΣΥ με στοχευμένες προσλήψεις.
 • Βελτίωση της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ( ΠΦΥ ) με πλήρως στελεχωμένες δομές.
 • Να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η προκήρυξη των θέσεων για τους ειδικευμένους γιατρούς για τα Κέντρα Υγείας.
 • Να εφαρμοστεί η νέα νομοθετική ρύθμιση για την συμμετοχή όσων γιατρών της ΠΦΥ επιθυμούν να ενταχθούν στις λειτουργίες των Νοσοκομείων.
 • Αποκατάσταση του ειδικού μισθολογίου των γιατρών του ΕΣΥ.
 • Να μην απολυθούν οι επικουρικοί γιατροί των οποίων η σύμβαση λήγει στις 31/12/2018 και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Να τους δοθεί η δυνατότητα εισαγωγής ΕΣΥ με συγκεκριμένα κριτήρια.
 • Κάλυψη Αστικής Ευθύνης για όσους γιατρούς εργάζονται στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
 • Να συνταχθεί ο Υγειονομικός Χάρτης ώστε να καθορίζονται ορθολογικά οι προσλήψεις των γιατρών.
 • Να προχωρήσουν γρήγορα οι κρίσεις και η προσλήψεις των γιατρών για αυτόνομο ΤΕΠ του νοσοκομείου Αγρινίου.

Γ )  ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΓΙΑΤΡΟ

 • Συλλογικές συμβάσεις μέσω του ΠΙΣ με όλους τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς ειδικοτήτων που το επιθυμούν.
 • Συλλογικές συμβάσεις για τους εργαστηριακούς γιατρούς με πλαφόν στην εκτέλεση των εξετάσεων και κατάργηση του rebateκαι του clawback. Aνατιμολόγηση των εργαστηριακών εξετάσεων με αξιοπρεπείς αμοιβές.
 • Άμεση αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ ώστε να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις υποχρεώσεις του προς τους ελεύθερους επαγγελματίες.
 • Άμεση πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους γιατρούς.
 • Αύξηση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ η από άλλους πόρους για νέους γιατρούς και για Συνεταιριστικές προσπάθειες.
 • Συνεργασία αυτοαπασχολούμενων γιατρών με την ΠΦΥ αξιοποιώντας τον ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενούς και την κάρτα υγείας.
 • Συλλογικές συμβάσεις και τήρηση της εργατικής νομοθεσίας για τους γιατρούς που εργάζονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.

Δ΄ ΠΡΟΟΔΕΥΤΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ(Π.Κ.Ι.)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΒΛΑΧΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
ΚΟΡΟΜΠΥΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΜΑΡΖΙΓΙΕ ΜΙΣΙΕΛ
ΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΝΙΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΕΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΚΑΜΝΕΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΟΝΔΡΟΥ ΕΥΣΑΪΑ
ΨΕΙΜΑΔΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΙΣ

ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΜΠΙΣΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΕΛΙΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΜΠΙΣΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Σ
ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΟΣ Π.Σ
ΣΙΔΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ Π.Σ
ΣΕΛΙΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΙ/ΔΡΟΣ Π.Σ

 

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΚΑΒΑΛΙΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η διακήρυξη και οι υποψήφιοι της ΔΗΠΑΚ

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button