Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Έκκληση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών για άμεσο εμβολιασμό των φοιτητών

Με μήνυμα του προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών, ο πρύτανης κ. Μπούρας, ζητά την έμπρακτη επίδειξη της αλληλεγγυης και της κοινωνικής ευθύνης, μέσω του εμβολιασμού.

Το μήνυμα του πρύτανη:

«Βιώνουμε περίοδο εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και όπως συμβαίνει με κάθε πρωτόγνωρη κατάσταση που αφορά όλη την ανθρωπότητα κάποιες έννοιες αναδύθηκαν, επαναπροσδιορίστηκαν και επιβλήθηκαν στον δημόσιο λόγο αποκτώντας κομβικό ρόλο όχι μόνον σε συλλογικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο.

Πρώτες στην τάξη της κοινωνικής συλλογικότητας αλλά και της προσωπικής ηθικής αναδύθηκαν οι έννοιες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευθύνης. Οι συγκεκριμένες έννοιες αναλογούν ακέραιες σε κάθε πολίτη και η εφαρμογή τους κρίνεται επιτακτική σε πρακτικές άμεσα και εύκολα εφαρμόσιμες. Ποιο είναι το χρέος και η οφειλόμενη πρακτική αντιμετώπιση που αναλογεί στους νέους; Να συμβάλλουν μέσω του εμβολιασμού τους στην προστασία της κοινωνίας και ιδίως των ευπαθών ομάδων με αποτέλεσμα την αναχαίτιση της πανδημίας.

Οι νέοι είναι η κοινωνική ομάδα με τη μεγαλύτερη κινητικότητα ιδίως το καλοκαίρι και ύστερα από μια μακρά περίοδο εγκλεισμού και απομόνωσης. Επομένως, ο κίνδυνος προσβολής από τον ιό είναι μεγαλύτερος αυτήν την περίοδο. Επιπλέον, οι μεταλλάξεις του ιού δείχνουν πως προσβάλουν ακόμη και μικρές ηλικίες.

Ο εμβολιασμός των νέων θα ενδυναμώσει σημαντικά την αλυσίδα προστασίας που χρειάζεται ο πληθυσμός για να αποκτήσει ανοσία. Οι φοιτητές είναι η κατεξοχήν ομάδα των νέων, που έχει ταχθεί να υπηρετήσει την επιστήμη, την πρόοδο, τον πολιτισμό. Επομένως, αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές, δείξτε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας προς τις οικογένειές σας και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που σας χαρακτηρίζει, επιλέγοντας να αυτοπροστατευθείτε μέσω του εμβολιασμού, συμβάλλοντας, παράλληλα, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button