ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει επιτυχημένη την ανοιχτή εκδήλωση που έλαβε χώρα χθες, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου, με τον εργατολόγο Διονύση Τεμπονέρα.

Ο κ. Τεμπονέρας συναντήθηκε με το προεδρείο της διοίκησης στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου και στη συνέχεια ανέλυσε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος και Θάνος Μωραΐτης και απηύθυναν χαιρετισμό.

Σχετικά με τα όσα ανέφερε ο κ. Τεμπονέρας, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου αναφέρει:

Απατώντας σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας ο οποίος υποστηρίζει ότι 1εκ. συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους έως και 252 ευρώ μηνιαίως, επισήμανε ότι δεν ισχύει αυτό που έλεγαν αρχικά ότι όλοι οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις και πρόσθεσε ότι αυξήσεις στις κύριες συντάξεις τους θα δουν περίπου 70.000 συνταξιούχοι. Τα 252 ευρώ αφορούν μονάχα αυτούς που είχαν ασφαλιστικό βίο με πάνω από 3.000-3.500 αποδοχές. Επίσης δεν έχουμε 465.000 συνταξιούχους που θα δουν αυξήσεις στις επικουρικές τους αλλά μόλις 255.000.

Πρόσθεσε ότι πραγματικές αυξήσεις στους 300.000 με 320.000 συνταξιούχους κύριας και επικουρικής ασφάλισης, η συντριπτική πλειοψηφία θα δουν αυξήσεις μόνο ελάχιστα ευρώ».

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση δείχνει μια ταξική μονομέρεια προς τα μεγαλύτερα εισοδήματα. Το άρθρο της 13ης σύνταξης καταργείται και αντικαθίσταται από έναν αόριστο μηχανισμό που προβλέπει δαπάνες, για υγεία, πρόνοια κ.α.. Δεν προσδιορίζει ποιο θα είναι το ύψος, αλλά παραπέμπει σε μια Κοινή Υπουργική Απόφαση προκειμένου τα χρήματα αυτά να καθοριστούν στο μέλλον».

Θα βρεθούμε μπροστά στο παράδοξο, όπως είπε, ένας μεγαλογιατρός, δικηγόρος μηχανικός που βγάζει 80.000 ευρώ να έχει τη δυνατότητα να πληρώνει την ίδια εισφορά με έναν μικρομεσαίο επαγγελματία και αυτό δημιουργεί μια νόθευση στην αγορά εργασίας και τον υγιή ανταγωνισμό. Επίσης όλοι όσοι θα σπεύσουν να πληρώσουν την κατώτατη εισφορά μετά από 40 χρόνια ασφάλισης δεν θα δουν συντάξεις που θα ξεπερνούν τα 650 με 680 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button