ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εκδήλωση στην Λαμία για τον «Τύπο στην Στερεά Ελλάδα»

Η ιστορία του Τύπου στην Στερεά Ελλάδα θα «ξεδιπλωθεί» σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Φθιώτιδας, στην Λαμία.

Είναι η πρώτη εκδήλωση του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ στην Φθιώτιδα και έχει ως στόχο πέρα από την ανάδειξη της μακράς ιστορίας του Τύπου στην Στερεά Ελλάδα (υπάρχουν εκδόσεις από το 1856), vα γίνει αναφορά και στο σήμερα και το αύριο των ΜΜΕ της περιοχής.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, στις 7 το απόγευμα σε αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Σαμαράς» (πλατεία Διάκου) στην Λαμία και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν:

-Ο φιλόλογος και συγγραφέας Δημήτρης Νάτσιος με θέμα: «Ο Ρουμελιώτικος Τύπος του 19ου αιώνα»

-Η προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους-Αρχείων Ν. Φθιώτιδας κ. Σοφία Βακιρτζηδέλη με θέμα «Ο Τύπος στην Στερεά Ελλάδα στις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης».

-Η δημοσιογράφος-μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ κ. Λένα Παρασκευά με θέμα: «Τα ΜΜΕ στην Στ. Ελλάδα, σήμερα και αύριο».

Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, αλλά και του Μορφωτικού Ιδρύματος Γιώργος Τσιγκλιφύσης, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος-μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ Μαρία Τσατζαλή.

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button