ΑτζένταΕκδηλώσειςΡοή Ειδήσεων

Εκδηλώσεις στο Αγγελόκαστρο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα λάβουν χώρα στο Αγγελόκαστρο του δήμου Αγρινίου. Μεταξύ αυτών Έκθεση Φωτογραφίας η οποία αναδεικνύει μέσα από ιστορικές πηγές και φωτογραφίες τα ίχνη της εποχής του 1821.

Η ανακοίνωση του Πρόεδρου Κοινότητας Αγγελοκάστρου Παναγιώτη Γ. Κοτούμπα:

«Το επετειακό έτος που διανύουμε, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, μπορεί μεν να χαρακτηρίζεται για την εορταστική του λιτότητά του (λόγω της πανδημίας) αποτελεί όμως και μια ευκαιρία για έναν πολυεπίπεδο αναστοχασμό.

Από το τελευταίο δεν θα πρέπει να εξαιρεθεί το Αγγελόκαστρο, το οποίο μέσα από τον αγώνα της ανεξαρτησίας έδωσε το στίγμα της παρουσίας του. Ως τόπος που αφουγκράζεται τη ζωή των προγόνων, τις περασμένες ζωές, τις ελπίδες, τις δυσκολίες της καθημερινότητας και τη δίψα για λευτεριά.
Με την πρόταση που κατέθεσε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , η Κοινότητα Αγγελοκάστρου, του Δήμου Αγρινίου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας με τίτλο: «Το Αγγελόκαστρο αναπολεί το 1821» και με την αποδοχή της πρότασης αυτής, προχώρησε στην διοργάνωση εκδηλώσεων αφιερωμένων στο : 200 ΧΡΌΝΙΑ 1821-2021 Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Η γη της φλόγας .

Στη συνάφεια αυτή εντάσσεται η Έκθεση Φωτογραφίας η οποία αναδεικνύει μέσα από ιστορικές πηγές και φωτογραφίες τα ίχνη της εποχής του 1821

Σας καλούμε στις 05 Αυγούστου 2021, στο Αγγελόκαστρο, να τιμήσετε με την παρουσία σας, τις επετειακές εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει:
Την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία – πρώην Δημαρχείο Αγγελοκάστρου, στα εγκαίνια της έκθεσης. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Πάνος Καλτσάς.
Διάρκεια της έκθεσης και ώρες επισκέψεων:

Από 5 Αυγούστου έως 15 Αυγούστου 2021, ώρες : 9:00- 12:00 και 19:00 – 22:00

Επισημαίνουμε ότι για τις εκδηλώσεις και τις δημόσιες δραστηριότητες, ισχύουν τα μέτρα προστασίας που αναφέρει η Κ.Υ.Α Δ1α/ ΓΠ. Οικ. (ΦΕΚ τχ. Β΄ 32760/24-07-2021) για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοιού COVID -19, τα οποία θα εφαρμοστούν και στις ανωτέρω εκδηλώσεις».

«200 χρόνια λευτεριάς στο Κάστρο των Αγγέλων»

Eπετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του βυζαντινού κάστρου του Αγγελοκάστρου, στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Η Διεθνής Αδελφότητα Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων Μεσολογγίου αναφέρει στην ανακοίνωση της:

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η Διεθνής Αδελφότητα Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων Μεσολογγίου μαζί με την Κοινότητα Αγγελοκάστρου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και τον Δήμο Αγρινίου, διοργανώνουν επετειακή εκδήλωση στις 10 Αυγούστου 2021 και ώρα 20:15, η οποία θα διεξαχθεί στον προαύλιο χώρο του βυζαντινού κάστρου του Αγγελοκάστρου, στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, με σκοπό να τιμηθούν οι αγωνιστές της περιοχής που συμμετείχαν και θυσιάστηκαν στον αγώνα ενάντια στον οθωμανικό ζυγό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση
Back to top button