ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Εγκρίθηκε η μελέτη για το νέο Διοικητήριο Ναυπακτίας

Β. Γκίζας: «Το νέο Διοικητήριο θα είναι αντάξιο των προοπτικών και των σύγχρονων απαιτήσεων»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας, κατά τη συνεδρίασή του την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021, ενέκρινε τη μελέτη του έργου «Επανάχρηση και Επέκταση ημιτελούς κτηρίου Κολυμβητηρίου για την πλήρη στέγαση των Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας». Το θέμα ήρθε ως συνέχεια της απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο σε προηγούμενη συνεδρίασή του για τη χωροθέτηση του νέου Διοικητηρίου στην περιοχή που βρίσκεται το συγκεκριμένο ακίνητο.

Κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας ανέπτυξε στο σώμα το συνολικό σχέδιο για την εκμετάλλευση των κτηριακών υποδομών της Δημοτικής Ενότητας Ναυπάκτου, βάσει του οποίου προβλέπεται η κατασκευή ενός νέου Διοικητηρίου που θα είναι αντάξιο των προοπτικών και των σύγχρονων απαιτήσεων του Δήμου Ναυπακτίας. Στο πλαίσιο αυτό, το υπάρχον Δημαρχείο της οδού Ιλ.Τζαβέλλα διατηρείται και αξιοποιείται μέσω πολιτιστικών και διοικητικών χρήσεων, ενώ στο κτήριο που σήμερα στεγάζεται η Οικονομική Υπηρεσίας θα μεταστεγαστεί ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός διπλασιάζοντας μάλιστα τη δυναμικότητά του.

Τί κερδίζει ο Δήμος:

Εξοικονομούμε σε ετήσια βάση το ποσό των 140.000 ευρώ.

-103.240 € αντιστοιχούν σε μισθώματα (46.800 ευρώ κτήριο Τεχνικών Υπηρεσιών, 13.200 ευρώ κτίριο Πρόνοιας και 11.400 ευρώ πάρκινγκ Πρόνοιας, 14.440 ευρώ βρεφονηπιακός σταθμός, 12.000 € αίθουσα εκδηλώσεων και 5400 ευρώ κτήριο ΔΕΥΑΝ)

-28.500 ευρώ αντιστοιχούν σε κόστος ενέργειας

-Τουλάχιστον 8.500 ευρώ αντιστοιχούν στα προσδοκόμενα έσοδα από την εκμετάλλευση αναψυκτηρίου – κυλικείου και κτηρίου ΚΕΠ.

Δεν επιβαρυνόμαστε με το κόστος αγοράς νέου οικοπέδου.

Δεν επιβαρυνόμαστε με το κόστος κατασκευής, καθώς η χρηματοδότηση θα προέλθει από δημόσιους πόρους.

Εκμεταλλευόμαστε με το βέλτιστο τρόπο τις υπάρχουσες κτηριακές εγκαταστάσεις, κάποιες εκ των οποίων ήταν εγκαταλελειμμένες για χρόνια
Βελτιώνουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, αφού θα εξυπηρετούνται με μία στάση.

Βελτιώνουμε τη λειτουργία των υπηρεσιών με την εξοικονόμηση εκατοντάδων εργατοωρών σε μηνιαία βάση.

Αυξάνουμε τις επιλογές προσβασιμότητας των υπηρεσιών, λόγω των πλεονεκτημάτων του σημείου χωροθέτησης (έναντι ΚΤΕΛ και πλησίον περιφερειακής οδού).
Αποσυμφορούμε το κέντρο της πόλης και ελευθερώνουμε πολύτιμες θέσεις στάθμευσης.

Ο Δήμος Ναυπακτίας, συνεκτιμώντας τα δεδομένα της πόλης της Ναυπάκτου σε επίπεδο κτηριακών υποδομών, και με γνώμονα την εξεύρεση της κατάλληλης λύσης, τόσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και για την εξοικονόμηση πόρων, προχωρά στην υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button