Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εγκρίθηκαν οι μελέτες για την αναστήλωση της γέφυρας Μανώλη

Εγκρίθηκαν οι μελέτες ύψους 80.000 ευρώ για την ολοκληρωτική αναστήλωση της θρυλικής γέφυρας Μανώλη.

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Γέφυρας Μανώλη Γρηγόρης Φέρρας ανέφερε πως εγκρίθηκαν οι μελέτες για την ολοκληρωτική αναστήλωση της θρυλικής γέφυρας Μανώλη στην Ευρυτανία.


Πριν από λίγο το έργο με τίτλο “Αναστήλωση Γέφυρας Μανώλη στην Ευρυτανία ” τέθηκε προς ψήφιση και πήρε έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας που έγινε σήμερα στο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Μοντάνα.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που “βάζει το νερό στο αυλάκι” για την ολοκληρωτική αναστήλωση του Μνημείου.

Η ανακοίνωση:

Θέμα:Ένταξη του έργου με τίτλο “Αναστήλωση Γέφυρας Μανώλη στην Ευρυτανία ” προϋπολογισμού 80.000 €.

Ψηφίστηκε και πήρε έγκριση σήμερα στην συνεδρίαση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στο Καρπενήσι η μελέτη ύψους 80.000 € για την ολοκληρωτική αναστήλωση της θρυλικής γέφυρας Μανώλη.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η μελέτη που θα εκπονηθεί θα αφορά την Τοπογραφική και Αρχιτεκτονική Αποτύπωση του Μνημειου, την Αρχιτεκτονική Μελέτη Πρότασης Αναστηλωσης σε επίπεδο εφαρμογής καθώς και Στατική,Γεωτεχνική και Υδραυλική Μελέτη.

Η Μελέτη που θα εκπονηθεί θα συνάδει με τις προϋποθέσεις που θέτουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου του ΥΠΠΟΑ.

Προσωπικά θέλω να συγχαρώ για αυτήν την επιτυχία την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Ευρυτανίας κ.Αριστείδη Τασιό που συνέβαλε στα μέγιστα,τους ευχαριστώ για την πρόσκληση να παρευρεθώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά λόγω ειλλημμενων υποχρεώσεων στάθηκε αδυνατο.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για το αρχαιότερο Γεφύρι της Ευρυτανίας και από τα παλαιά σε ολόκληρη την χώρα.

Γρηγόρης Φέρρας

Εκπρόσωπος Συλλόγου Φίλων Γέφυρας Μανώλη

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button