Δυτική Ελλάδα

Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για τη νέα γέφυρα της Τέμπλας

koi-gefyra-templas

Ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλλει στην καλύτερη επικοινωνία των πολιτών και τις μεταφορές μεταξύ της Αιτωλοακαρνανίας και της δυτικής Ευρυτανίας πρωτίστως, αλλά και της Άρτας και της Καρδίτσας δευτερευόντως ξεκινά αυτές τις μέρες, μετά την εγκατάσταση του εργολάβου για την κατασκευή της νέας γέφυρας Τέμπλας, στα Βρουβιανά Βάλτου.

Πρόκειται για έργο ύψους 1,69 εκατ. ευρώ και ο εργολάβος εγκαταστάθηκε χθες Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιού καθώς και του Ευρυτάνα Περιφερειακού Συμβούλου Στερεάς Ελλάδας Λάμπρου Τσιτσάνη.

Το έργο αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που ζητούσαν ασφαλή και γρήγορη διέλευση από τον Αχελώο, αίτημα που κατέστη πολύ πιο επιτακτικό, μετά τις καταστροφές που υπέστη το ιστορικό γεφύρι της Τέμπλας, κατά τις πλημμύρες προ τριετίας αλλά και του φετινού χειμώνα.

Το έργο ήταν συνολικού προϋπολογισμού 1.690.000 ευρώ και μετά απο την δοθείσα έκπτωση 51,98% έφτασε το ποσό των 811.559,39 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η κατασκευή της νέας γέφυρας ήταν χρόνιο αίτημα των κατοίκων της δυπρόσιτης Δυτικής Ευρυτανίας, πέρασε από πολλά …κύματα και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, δημοπρατήθηκε τον Μάρτη εν τούτοις η σύμβαση υπογράφηκε τον Δεκέμβριο και η εγκατάσταση έγινε χθες 4 Απριλίου.

Η νέα γέφυρα σύμφωνα με την μελέτη θα κατασκευαστεί 130 μέτρα νοτιότερα του υφιστάμενου διατηρητέου μνημείου  της παλαιάς πέτρινης γέφυρας της «Τέμπλας», επί της κοίτης του Αχελώου Ποταμού στο στενό σημείο του (50-55 μέτρα). Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 18 μήνες  από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης .Στην γέφυρα προβλέπεται κατασκευή πεζοδρομίου απο την μεριά του διατηρητέου γεφυριού για τους επισκέπτες.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button