sliderΓεγονόταΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Εγκαίνια στο 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου: «Το πιο σύγχρονο και πιο όμορφο σχολείο στη χώρα» (φωτο-video)

Παπαναστασίου: «Τα εγκαίνια ενός σχολείου, είναι μεγάλη στιγμή για έναν δήμαρχο»

Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν πριν από λίγο τα εγκαίνια του νεόδμητου και υπερσύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Το σχολικό κτίριο βρίσκεται στην συμβολή οδών Χρ. Κυριλή και Γεωργ. Παπανδρέου και ο αγιασμός τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανιας κ. Δαμασκηνό. Παρούσα, σύσσωμη η δημοτική αρχή του Αγρινίου, επίσημοι, γονείς, εκπαιδευτικοί.


Ο Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης δεν κατέστη δυνατό να παραστεί μιας και δεν έχει αναρρώσει πλήρως από την Covid 19. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε η κ. Βούλγαρη και η κ. Φαναριώτη εκ μέρους της Διαχειριστικής Αρχής που απηύθυνε χαιρετισμό, όπως και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Καζαντζής.

Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε το νέο σχολείο «ένα σύγχρονο ναό της γνώσης και της μάθησης». Τόνισε συγκεκριμένα: «Με ιδιαίτερη χαρά δεχθήκαμε την πρόσκληση του Δημάρχου και της διευθύντριας του νέου αυτού σχολείου της πόλης του Αγρινίου. Θα ήθελα να το ονομάσω ένα σύγχρονο ναό της γνώσης και της μάθησης. Εμείς που φοιτήσαμε σε μονοθέσια σχολεία μπορούμε να εκτιμήσουμε παραπάνω τέτοιες υποδομές. Ο σεβασμός των παιδιών θα είναι καθοριστικός παράγοντας για να το διαφυλάξουν ώστε να υποδεχθεί γενεές γενεών μαθητών».

«Τα εγκαίνια ενός μεγάλου έργου είναι μεγάλη στιγμή για έναν δήμαρχο», είπε εμφανώς ικανοποιημένος και συγκινημένος ο Γ. Παπαναστασίου στον χαιρετισμό του.

«Τα εγκαίνια του πιο σύγχρονου σχολείου στην χώρα είναι μια σπουδαία στιγμή για το Αγρίνιο. Ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο που αποτελούσε όνειρο δεκαετιών για την εκπαιδευτική κοινότητα. Με σχέδιο, πρόγραμμα κυρίως όμως με την βούληση όλων έγινε πράξη. Με υπερηφάνεια παραδίδουμε στα παιδιά μας ένα σχολείο πρότυπο. Με ελάχιστο ενεργειακό αποτύπωμα, μηδενική εκπομπή ρύπων και κάλυψη των ενεργειακών αναγκών απαντά στην ανάγκη για ένα φιλικό προς το περιβάλλον, πράσινο κτίριο. Κατασκευασμένο ώστε να είναι ενεργειακά αυτόνομο, χτισμένο με σύγχρονες προδιαγραφές, εξωτερική θερμοπρόσοψη, φωτισμό led παντού και αισθητήρες κίνησης, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, μπαταρίες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, φυτεμένο δώμα και σύστημα ανακύκλωσης βρόχινου νερού
 για το πότισμα όλου του πράσινου. Ένα κτίριο που σέβεται τις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης με γήπεδα άθλησης, αίθουσες εργαστηρίων, αίθουσα εκδηλώσεων πλήρως εξοπλισμένη, εξωτερική σκάλα και ράμπες εισόδου, θέσεις στάθμευσης και χώρους πρασίνου. Με λίγα λόγια η πιο σύγχρονη σχολική μονάδα που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα! Βέβαια, δεν είναι μόνο σύγχρονο το σχολείο μας είναι και όμορφο.

Ο Δημήτρης Κρέτσης έχει αφήσει το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στους εσωτερικούς χώρους με μια μοναδική τοιχογραφία. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλλαν για να είμαστε σήμερα εδώ. Την ανάδοχο εταιρεία και την ομάδα μελετητών για την εκτέλεση του έργου. Την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου και τους επιβλέποντες μηχανικούς. Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, δυστυχώς σήμερα δεν βρίσκεται μαζί μας ο Περιφερειάρχης, και την Διαχειριστική Αρχή. Την Διευθύντριακ. Ντόρα Μαργάρα και τους εκπαιδευτικούς του 7 ου Γυμνάσιου για τη συνεργασία.

Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την αμέριστη συμπαράσταση. Τέλος, θέλω να απευθυνθώ στα παιδιά μας. Θέλω να σας πω ότι θα ήθελα να ήμουν ξανά μαθητής σε ένα σχολείο σαν κι αυτό. Εύχομαι αυτό το κτίριο, αυτή η νέα αρχή, να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τις γνώσεις που χρειάζεστε για να φτάσετε στα όνειρά σας. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας Με συγκίνηση σας καλωσορίζω στο νέο σας σχολείο», σημείωσε ο δήμαρχος Αγρινίου.

Μετά το τέλος των χαιρετισμών ακολούθησε το καθιερωμένο κόψιμο της κορδέλας, στο οποίο συμμετείχαν τρεις αριστούχοι μαθητές του σχολείου : Κωνσταντίνος Μουρούκος, Μελίνα Τσιρώνη και Ηλίας Βουλωμένος, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου, που μεταξύ άλλων διαθέτει μια εντυπωσιακή αίθουσα εκδηλώσεων. Θαυμασμός εκφράστηκε και για τις τοιχογραφίες του Δημήτρη Κρέτση που κοσμούν διαδρόμους του σχολείου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αγρινίου:

«Ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού εγκαινίασε το  7ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Σε μια λιτή τελετή  παρουσία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών εγκαινιάστηκε το  σχολικό κτίριο που  βρίσκεται στη συμβολή  των οδών Χρ. Κυριλή και Γεωργ. Παπανδρέου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανιας κ. Δαμασκηνός ο οποίος ευχήθηκε στο διδακτικό προσωπικό  «να εκπληρώνει την διακονία του και να εκφράζει την αγάπη του για το λειτούργημα το οποίο με τη Χάρη του Θεού  επιτελεί μέσα στο χώρο αυτό. Τα νέα παιδιά να ακολουθούν τον δρόμο της παιδείας, να αναπτύσσουν μοναδικές σχέσεις να χαίρονται και να ψυχαγωγούνται αλλά ταυτόχρονα να έχουν μοναδικές εμπειρίες που είμαι σίγουρος θα χαραχτούν με ανεξίτηλα γράμματα στο βιβλίο της ζωής τους».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου καλωσόρισε τους μαθητές και τους καθηγητές στο νέο τους σπίτι:

«Δεν υπάρχει ομορφότερη στιγμή για έναν Δήμαρχο από τα εγκαίνια ενός μεγάλου έργου. Τα εγκαίνια του πιο σύγχρονου σχολείου στην χώρα είναι μια σπουδαία στιγμή για το Αγρίνιο. Ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο που αποτελούσε όνειρο δεκαετιών για την εκπαιδευτική κοινότητα. Με σχέδιο,  πρόγραμμα κυρίως όμως  με την βούληση όλων έγινε πράξη. Με υπερηφάνεια παραδίδουμε στα παιδιά μας ένα σχολείο πρότυπο.  Με ελάχιστο ενεργειακό αποτύπωμα, μηδενική εκπομπή ρύπων και κάλυψη των ενεργειακών αναγκών απαντά στην ανάγκη για ένα φιλικό προς το περιβάλλον,

πράσινο κτίριο.  Κατασκευασμένο ώστε να είναι  ενεργειακά αυτόνομο,  χτισμένο με σύγχρονες προδιαγραφές, εξωτερική θερμοπρόσοψη, φωτισμό led παντού και

αισθητήρες κίνησης, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, μπαταρίες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, φυτεμένο δώμα και  σύστημα ανακύκλωσης βρόχινου νερού

για το πότισμα όλου του  πράσινου. Ένα κτίριο που σέβεται τις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης  με γήπεδα άθλησης, αίθουσες εργαστηρίων, αίθουσα εκδηλώσεων πλήρως εξοπλισμένη, εξωτερική σκάλα και ράμπες εισόδου, θέσεις στάθμευσης και χώρους πρασίνου. Με λίγα λόγια η πιο σύγχρονη σχολική μονάδα που  κατασκευάστηκε  μέχρι σήμερα στην Ελλάδα! Βέβαια, δεν είναι μόνο σύγχρονο το σχολείο μας είναι και όμορφο.

Ο Δημήτρης Κρέτσης έχει αφήσει το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στους εσωτερικούς χώρους με μια μοναδική τοιχογραφία. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλλαν

για να είμαστε σήμερα εδώ. Την ανάδοχο εταιρεία και την ομάδα μελετητών

για την εκτέλεση του έργου. Την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου

και τους επιβλέποντες μηχανικούς. Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, δυστυχώς σήμερα δεν βρίσκεται μαζί μας ο Περιφερειάρχης, και την Διαχειριστική Αρχή. Την Διευθύντρια κ. Ντόρα Μαργάρα και τους εκπαιδευτικούς του 7ου Γυμνάσιου για τη συνεργασία.

Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την αμέριστη συμπαράσταση. Τέλος, θέλω να απευθυνθώ στα παιδιά μας. Θέλω να σας πω ότι  θα ήθελα να ήμουν ξανά μαθητής σε ένα σχολείο σαν κι αυτό. Εύχομαι αυτό το κτίριο, αυτή η νέα αρχή,  να σας  βοηθήσει να αποκτήσετε τις γνώσεις που χρειάζεστε για να φτάσετε στα όνειρά σας. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας Με συγκίνηση σας καλωσορίζω στο νέο σας σχολείο».

Η κ. Ντόρα Μαργάρα Διευθύντρια του 7ου Γυμνάσιου  και ο  κ. Χρ. Καζαντζής, διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  ευχήθηκαν καλή αρχή στους μαθητές ενώ παρούσα ήταν  η επικεφαλής της Διαχειριστικής Αρχής Γιάννα Φαναριώτη.

Τα εγκαίνια έκαναν ο Δήμαρχος Αγρινίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός και τρεις αριστούχοι μαθητές του σχολείου : Κωνσταντίνος Μουρούκος, Μελίνα Τσιρώνη και Ηλίας Βουλωμένος.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ξενάγηση στους χώρους του νέου σχολείου».

egkainia 7o (1)

egkainia 7o (2)

egkainia 7o (3)

egkainia 7o (4)

egkainia 7o (5)

egkainia 7o (6)

egkainia 7o (7)

egkainia 7o (8)

egkainia 7o (9)

7ogymnasio egainia4

7ogymnasio egainia7

7ogymnasio egainia8

7ogymnasio egainia9

7ogymnasio egainia10

7ogymnasio egainia12

7ogymnasio egainia11

7ogymnasio egainia15

7ogymnasio egainia14

7ogymnasio egainia17

7ogymnasio egainia18

7ogymnasio egainia19

7ogymnasio egainia20

7ogymnasio damaskinos

7ogymnasio egainia1
7ogymnasio egainia2

7ogymnasio egainia3

7ogymnasio egainia5

7ogymnasio egainia6

7ogymnasio egainia13

7ogymnasio egainia16

7ogymnasio agriniou

7ogymnasio agriniou1

7ogymnasio egainia22

7ogymnasio egainia23

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap feta rizotto 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. Δήμαρχε τώρα η ευθύνη είναι δική σου να προστατέψεις το σχολείο από τους βάνδαλους κατσαπλιαδες,άσε τις κορδέλες και τα χαμογελακια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button