Ελλάδα

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2017 – 2018: Που θα δείτε τα αποτελέσματα

epi-paidikos-stahmos1Μετά το πέρας της υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας στους παιδικούς σταθμούς που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ και την συμμετοχή ρεκόρ έρχεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που θα κρίνουν το ποιοι γονείς θα λάβουν το πολυπόθητο voucher

Σύμφωνα με την πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ τα προσωρινά αποτελέσματα θα εκδοθούν 27/06/2017 στο eetaa.gr ενώ θα υπάρχει τριήμερη προθεσμία υποβολής ενστάσεων και τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν 4/7/2017 έτσι ώστε οι ωφελούμενες/οι να έχουν την δυνατότητα να εγγράψουν τα παιδιά τους έως αρχές Σεπτέμβρη στις δομές που θα επιλέξουν, οι δε φορείς (Δήμοι και Ιδιώτες) να μπορούν να προγραμματίσουν την νέα χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με βάση τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ υπήρξε σημαντική αύξηση των αιτήσεων κατά 10% αφού φέτος υπεβλήθησαν 117.000 αιτήσεις έναντι 106.000 το 2016. Αυτές αντιστοιχούν σε 150.000 παιδιά έναντι 132.600 πέρσι δηλαδή αύξηση 12,5% .

Για τις περιπτώσεις που ορισμένοι γονείς δεν έχουν υποβάλλει εκκαθαριστικό στο φάκελο τους, έχει ήδη ανακοινωθεί, ότι έχουν περιθώριο να στείλουν το εκκαθαριστικό μέχρι τέλος Ιουνίου.

Αν και όλα κυλούν ομαλά στο πρόγραμμα δεν είναι λίγοι οι γονείς που δεν θα βρουν θέση για τα παιδιά τους ακόμη και αν θα έχουν στα χέρια τους το voucher αφού οι δομές δεν επαρκούν.

Το πρόβλημα υπήρξε και πέρσι αλλά η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας φιλοδοξεί ότι θα λυθεί με την χρηματοδότηση δημιουργίας νέων δομών, κάτι που προβλέπεται και στα αντίμετρα της συμφωνίας. Στόχος είναι κανέναν παιδί να μην μένει εκτός του προγράμματος «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close