Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ε.Κ. Αγρινίου: Καταγγέλλει απόλυση μέλους του ΔΣ του για την συνδικαλιστική του δράση

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου αναφέρει σε ανακοίνωση του πως το μέλος της διοίκησης του και αντιπρόεδρος του σωματείου οδηγών Αγρινίου Παναγιώτης Πατούλας απολύθηκε (την Τρίτη 31/10/2023) αναίτια από Τεχνική Κατασκευαστική εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

«Ο συνάδελφος στοχοποιήθηκε γιατί ήταν από αυτούς που είχε αναδείξει όλα αυτά με τη συνδικαλιστική του δράση, μπροστά σε απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις του σωματείου» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.


Αναλυτικά:

«Η απόλυση αυτή χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση, έρχεται να επιβάλει την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Η εταιρία ακολουθώντας την συνήθη πρακτική των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών  θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στα εργοτάξια  κατασκευής  των οδικών αξόνων .

Όπως επανελλειμένα έχει καταγγελθεί από το Ε.Κ.Α και το σωματείο οδηγών, η παντελής απουσία μέτρων υγείας και ασφάλειας σε συνδυασμό με τους ανύπαρκτους ελέγχους ταυτόχρονα με την εντατικοποίηση της εργασίας και τα εξοντωτικά ωράρια , μαζί με τις απειλές της εργοδοσίας μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα. Ο συνάδελφος στοχοποιήθηκε γιατί ήταν από αυτούς που είχε αναδείξει όλα αυτά με τη συνδικαλιστική του δράση, μπροστά σε απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις του σωματείου.

Οι εργαζόμενοι δεν ζουν για να δουλεύουν αλλά εργάζονται για να μπορέσουν να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες τους και για αυτό διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις , αυξήσεις των μισθών και μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς . Η κυβέρνηση με τον πρόσφατο αντεργατικό νόμο που ψήφισε λύνει τα χέρια της εργοδοσίας χωρίς κανένα εμπόδιο να ξεζουμίζει μέχρι θανάτου τους εργαζόμενους. Να εντατικοποιεί τη δουλειά και να καταπατάει κάθε εργασιακό δικαίωμα . Ήδη στο συγκεκριμένο έργο έχουν γίνει πολλά  εργατικά ατυχήματα – εργοδοτικά εγκλήματα .

Επιβεβαιώνεται ότι η εργοδοσία του κλάδου   με τις επιλογές της, θέλει να εξασφαλίσει ένα σύγχρονο εργασιακό κάτεργο αξιοποιώντας μάλιστα και τους νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, που κανένας να μην σηκώνει κεφάλι απέναντι στην ακόμα χειρότερη επίθεση που ετοιμάζει, για να μπορεί να διασφαλίσει ακόμα περισσότερα κέρδη.  Οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια γνωρίζουν καλά τι σημαίνει να δουλεύεις 10ωρα καθημερινά , και να παίζεις την ζωή σου κορόνα γράμματα για το αν θα γυρίσεις σπίτι σου το απόγευμα.  Στα σχέδια τους βοηθούν οι αντεργατικές – αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις που προωθήθηκαν τόσο από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο κι από την τωρινή της ΝΔ.

Σήμερα είναι ο συνάδελφος  , αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος που δεν χωράει στα κέρδη τους. Μας θέλουν υποταγμένους, φοβισμένους και ανοργάνωτους. Να δεχόμαστε κάθε χτύπημα στα δικαιώματά μας χωρίς αντίδραση, να εργαζόμαστε χωρίς αντίδραση, να εργαζόμαστε σε συνθήκες κάτεργου για μισθό χαρτζιλίκι, με αβέβαιο μέλλον και χωρίς ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Να δουλεύουμε και να ζούμε με σκυμμένο το κεφάλι, ζητιανεύοντας για ψίχουλα και χωρίς αξιοπρέπεια.

Καλούμε τους συναδέλφους να βάλουν ένα τέλος σ’ αυτήν την κατάσταση. Δεν θα γίνουμε εμείς τα θύματα για να αυγατίζουν οι εταιρίες  τα κέρδη τους. Είναι επιτακτική ανάγκη η διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που πέρα από το μισθολογικό και την αύξηση του κατώτερου μισθού, θα επιβάλλει σταθερό ωράριο και συνθήκες εργασίας, θα επιβάλλει τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων.

Τα σωματεία του Ε.Κ.Α, όλες οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, κάνουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα συνάδελφο μόνο του απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας.

Συνάδελφοι – Όλοι στην κλαδική πανελλαδική απεργία  στον κλάδο των κατασκευών στις
8 Νοέμβρη 2023.

Οργανωθείτε στα σωματεία. Όλοι στον αγώνα! Κανένας μόνος του! Το κλίμα τρομοκρατίας και η σιγή νεκροταφείου δεν θα περάσει».

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button