Αυτοδιοίκηση

Δυο σπουδαία έργα για την Αιτωλοακαρνανία στο τέλος του 2016

koi-seliveio-mesologgiΜε δύο σπουδαία έργα από το νέο ΕΣΠΑ κλείνει το 2016 για την Αιτωλοακαρνανία. Πρόκειται για έργα που στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο έγιναν αποδεκτές οι αποφάσεις ένταξής τους.

1. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ
Το έργο αναφέρεται στην κατασκευή νέου κτηρίου για την στέγαση του Λυκείου Θέρμου. Το κτήριο θα αναγερθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Θέρμου που βρίσκεται εντός του οικισμού Θέρμου και έχει εμβαδό 8.124,99 τμ. Η συνολική ωφέλιμη επιφάνεια των κατασκευών είναι 2.321,63 τμ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.450.000,00 ευρώ.
2. ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΣΤΟ ΣΕΛΙΒΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Αντικείμενο του έργου, είναι η κατασκευή προσθήκης χώρου εμβαδού 43,20 τ.μ. κατ’ επέκταση του υπάρχοντος μαγειρείου στο ισόγειο, καθώς και η κατασκευή προσθήκης καθ’ ύψος νέας πτέρυγας εμβαδού 308,44 τ.μ., στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου. Οι προσθήκες των χώρων επιβάλλεται να γίνουν, ώστε το κτίριο να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες ανάγκες του Ιδρύματος. Με την ανέγερση της νέας πτέρυγας (προσθήκη καθ’ ύψος) θα προστεθούν 10 επιπλέον θάλαμοι διαμονής, που θα καλύψουν τις ανάγκες 24 τροφίμων, επί πλέον, του ιδρύματος. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 760.000,00 ευρώ.
Για τα παραπάνω έργα έχουν εγκριθεί Προγραμματικές Συμβάσεις μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και Δήμου Θέρμου και μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Σελίβειου Γηροκομείου.
Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κα. Σταρακά, δήλωσε : «Έπειτα από σκληρή δουλειά των Τεχνικών Υπηρεσιών μας, την θετική αξιολόγηση των δύο προτάσεων από την Ειδική Διαχειριστική Αρχή της ΠΔΕ και την απόφαση του Περιφερειάρχη, είναι γεγονός δύο μεγάλα έργα για την Αιτωλοακαρνανία, που αφορούν στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών και της εκπαίδευσης, δύο εκ των βασικότερων αναγκών των πολιτών. Το Λύκειο Θέρμου, ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα που θα αναγερθεί και θα στεγάσει 120 μαθητές και η προσθήκη νέας πτέρυγας στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου που θα καλύψει τις ανάγκες 24 τροφίμων. Ελπίζω αυτά να είναι προάγγελος μιας καλύτερης νέας χρονιάς. Καλό 2017 σε όλους»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button