Δυτική Ελλάδα

Δυο έργα της Αιτωλ/νίας στις 10 μεγαλύτερες δημοπρατήσεις σε εξέλιξη

epi-erga-ethnikiodos

Μετά την οριστικοποίηση της επανέναρξης των έργων στους αυτοκινητόδρομους σημαντικό μέρος του εργατικού και επιστημονικού δυναμικού του κατασκευαστικού χώρου στην Ελλάδα αναμένεται να μπει και πάλι σε ρυθμούς απασχόλησης.

Το νούμερο των 20.000 θέσεων εργασίας ίσως να είναι και παραπάνω από το τελικό νούμερο που θα βγει αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πως υπάρχουν σε εξέλιξη πολλά ακόμα μεγάλα έργα που δημοπρατούνται ή έχουν δημοπρατηθεί και δεν έχουμε ακόμα ανάδοχο και θα αποτελέσουν την νέα γενιά μεγάλων έργων για τα επόμενα χρόνια δίνοντας «ψωμί» σε χιλιάδες εργαζόμενους στον κατασκευαστικό κλάδο.

Σήμερα το ypodomes.com  μάζεψε αυτή τη λίστα με τα 10 μεγαλύτερο υπό δημοπράτηση έργα που δυνητικά θα αποτελέσουν το αύριο των υποδομών της χώρας. Ας δούμε την ενδιαφέρουσα λίστα που περιέχει έργα που είτε έχουν δημοπρατηθεί αλλά δεν έχουν υπογραφεί ακόμα είτε έχουν ημερομηνία δημοπράτησης.

Νούμερο 10: ΕΞΥΠΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ-ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΤΡΟ. Απαραίτητο έργο εκσυγχρονισμού για την χρήση εισιτηρίων στην Ελληνική πρωτεύουσα που έχει μείνει στα ..χάρτινα και τις μηνιαίες κάρτες της δεκαετίας του 1980. Ανάδοχος υπάρχει και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης.

Νούμερο 9: ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ. Αυτό είναι ένα από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια του ΟΑΣΑ για να βγάλει από την αφάνεια την χρήση λεωφορείων στην Αθήνα. 1.000 στάσεις θα αποκτήσουν τηλεματική με τον σχετικό διαγωνισμό να είναι σε φάση ολοκλήρωσης μετά από σχεδόν 2 χρόνια. Ανάδοχος υπάρχει και αναμένεται υπογραφή της σύμβασης.

Νούμερο 8:Οδικό τμήμα Αγρίνιο-Άγιος Βλάσης. Το έργο βελτιώνει το τμήμα της Εθνικής Οδού Αγρίνιο-Καρπενήσι. Κόστος 19.6εκ.ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωσης το 2017.

Νούμερο 7: Ολοκλήρωση Μικρής Περιμετρικής Πατρών. Το έργο δημοπρατήθηκε αλλά δεν έχουμε ακόμα ανάδοχο.  Το έργο ολοκληρώνει παλαιότερη εργολαβία. Το κόστος του είναι 21,5εκ.ευρώ και ο ορίζοντας ολοκλήρωσης είναι το 2015.

Νούμερο 6: Οδικό τμήμα Πλατυγιάλι-Άγιος Δημήτριος. Το έργο αφορά την βελτίωση του τμήματος που αποτελεί μέρος του άξονα Ιόνια Οδός-Αστακός. Το κόστος του είναι 24,5εκ.ευρώ και η προθεσμία του είναι 24 μήνες.

Νούμερο 5: Δίκτυα αποχέτευσης σε Διόνυσο, Σταμάτα, Ροδόπολη και Άγιο Στέφανο. Σημαντικό έργο υποδομής για τη Βόρεια Αττική με κόστος 25,5εκ.ευρώ. Ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017.

Νούμερο 4: Εργολαβία ολοκλήρωσης υπολειπόμενων εργασιών σιδηροδρομικού διαδρόμου Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας. Συμπληρωματικό έργο που διορθώνει αστοχίες από προηγούμενα έργα. Θα δημοπρατηθεί στις 7 Ιανουαρίου 2014 και έχει κόστος 53εκ.ευρώ. Το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2016.

Νούμερο 3: Έργο Τηλεθέρμανσης Φλώρινας (αγωγός μεταφοράς, δίκτυο  διανομής). Μεγάλο έργο που έχει δημοπρατηθεί και έχει ανάδοχο την ΚΞ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών. Το έργο έχει κόστος 63,9 εκ.ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016

Νούμερο 2: Ηλεκτρική διασύνδεση Κυκλάδων με Ηπειρωτικό δίκτυο ΔΕΗ. Ένα μεγάλο έργο που έχει ήδη δημοπρατηθεί αλλά δεν έχουμε υπογραφή σύμβασης. Το κόστος του ανέρχεται σε 240εκ.ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016.

Νούμερο 1: Εργολαβία σκούπα από την ΕΡΓΟΣΕ στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εν δυνάμει έργο σε δημοπράτηση με 273κε.ευρώ. Το έργο αυτό ολοκληρώνει ότι έχουν αφήσει προηγούμενες εργολαβίες και πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 31.12. 2013 με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα τέλη του 2016.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως στη λίστα δεν έχουμε συμπεριλάβει τα νέα έργα με παραχώρηση (θα τα διαβάσετε σε άλλη σημερινή δημοσίευση) για την Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας, Λευκάδας, τον οδικό άξονα Ελευσίνα-Θήβα  και τον Νέο Διεθνή Αερολιμένα Καστελίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σε αυτή την λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται οι αναμενόμενες νέες μεγάλες δημοπρατήσεις (θα τα διαβάσετε σε άλλη σημερινή δημοσίευση) που αφορούν τα έργα για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας Άλσος Βεϊκου-Ευαγγελισμός, την ανάπλαση Πανεπιστημίου με την επέκταση του Τραμ από το Σύνταγμα στην Πατησίων, την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, το οδικό τμήμα της Ολυμπίας Οδού Πάτρα-Πύργος κ.α

ypodomes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button