Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σειρά δραστηριοτήτων στις γιορτές από το ΚΔΑΠ «Μικροί Οδοιπόροι» (φωτο)

Το ΚΔΑΠ «Μικροί Οδοιπόροι» στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εορτών προέβη σε μια σειρά δραστηριοτήτων θέλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τα παιδιά να ζήσουν τη μαγεία των ημερών προσφέροντας δώρα σε διάφορες επιχειρήσεις και ιδρύματα αλλά κυρίως να αναδείξουν την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και να μοιράσουν ευχές για το νέο έτος.

Η πρώτη δραστηριότητα έλαβε χώρα στο ΚΔΑΠ όπου τα παιδιά με τη βοήθεια των παιδαγωγών τους παρουσίασαν μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη εορτή με κοινό τους γονείς τους, εισπράττοντας στο τέλος το δυνατό χειροκρότημα αφήνοντας για το μέλλον μεγαλύτερες υποσχέσεις και επιτυχίες. Η εορτή, στην οποία μετείχαν όλα τα παιδιά, συμπεριελάμβανε μικρά θεατρικά σκετς, τραγούδια και χορούς.

Η δεύτερη δραστηριότητα αφορούσε το μοίρασμα δώρων σε διάφορες επιχειρήσεις της πόλης του Αγρινίου που βιώνουν δύσκολες στιγμές λόγω της κρίσης, αλλά προσπαθούν να ορθοποδήσουν με την βοήθεια όλων. Τα δώρα ήταν φτιαγμένα από τα ίδια τα παιδιά και έγιναν με ανακυκλώσιμα υλικά. Οι επιχειρηματίες κατενθουσιάστηκαν και ένιωσαν τη θαλπωρή και τη συμπαράσταση των παιδιών, απαλύνοντας έστω και για λίγο τις σκοτούρες της καθημερινότητας.

Η τρίτη δραστηριότητα εκδηλώθηκε στο Γηροκομείο της πόλης. Μια ομάδα παιδιών βρέθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Γηροκομείο της Χριστιανικής Ένωσης και έψαλε τα κάλαντα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας δίνοντας χαρά και συγκίνηση, ενώ πρόσφερε και κάποια δώρα. Οι γέροντες και οι γερόντισσες ένοιωσαν τη ζεστασιά των παιδιών και η ανάμνησή τους έτρεξε στα δικά τους παιδικά χρόνια αφήνοντας για λίγο τη μοναξιά τους και χάρηκαν με τη ψυχή τους την ευχάριστη παρουσία των μικρών οδοιπόρων.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Μικροί Οδοιπόροι» εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το νέο έτος 2020 με υγεία, αγάπη, ειρήνη, ελπίδα !

Δείτε φωτογραφίες από τις δραστηριότητες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button