Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Αγρίνιο: Υλοποιήθηκε η διήμερη δράση για την οστεοπόρωση

Στα πλαίσια προάσπισης και προαγωγής υγείας των πολιτών, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, πραγματοποίησε διήμερη εκδήλωση –δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης με θέμα την Οστεοπόρωση.

Συγκεκριμένα την Τρίτη  5 Ιουνίουκαι την Τετάρτη 6 Ιουνίου  2018 στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Αγρινίου,πραγματοποιήθηκε δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας  όπου εξετάστηκαν 150 άτομα, γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου  με την ενημερωτική ομιλία του ορθοπεδικού κ. Ψειμάδα  Νεκτάριου με θέμα «Σύγχρονες Αντιλήψεις για τη Διάγνωση και την Αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης»και την κ.Λιόντου Ελένη,Υπεύθυνη εκδηλώσεων του συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα»,η οποία αναφέρθηκε στο «κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα».

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους του Ιατρικού  Συλλόγου Αγρινίου ο ιατρός γαστρεντερολόγος κ.   Απόστολος Βασιλόπουλος.

“Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς που συμμετείχαν και βοήθησαν στην περάτωση της δράσης.Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας θα συνεχίσει σε κάθε ευκαιρία να πραγματοποιεί αντίστοιχες εκδηλώσεις, προκειμένου να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.”,  καταλήγει η ανακοίνωση του αρμοδίου αντιδημάρχου Κ. Καλαντζή.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button