ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο Γυμνάσιο Θέρμου

Το Ημερήσιο Γυμνάσιο Θέρμου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνοντας δράση με θέμα «Μιλώντας για την αναπηρία».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο σχεδίου δράσης «Σχέσεις μεταξύ μαθητών/μαθητριών-Διαμόρφωση κλίματος αλληλοσεβασμού, εμπιστοσύνης και σεβασμού της διαφορετικότητας» του Συλλογικού Προγραμματισμού του σχολείου μας οργανώθηκε για το σχολικό έτος 2022-2023 εκδήλωση ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.


H συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του διευθυντή Κου Καραγεώργου Απόστολου, τη συνδρομή από το ειδικευμένο προσωπικό της 1ης και 3ης ΤΟΜΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και τη συμμετοχή των μαθητών και υπεύθυνων καθηγητών της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης παρακολούθησαν τη Δευτέρα 5/12/2022 και την Τετάρτη 7/12/2022 αντίστοιχα, βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Μιλώντας για την αναπηρία».

Οι μαθητές μέσα από τον διάλογο ενημερώθηκαν γι’ αυτό το ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα, οδηγήθηκαν στην αποδοχή της διαφορετικότητας και αναγνώρισαν την αξία της ισότιμης συμμετοχής, της συμπερίληψης και ένταξης των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό “γίγνεσθαι”.

drasi

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button