ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Δράσεις του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, μετά από τα μέλη της Ε.Δ.Υ του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου Χρήστος Μαγειρούδης (Ψυχολόγος), Κατερίνα Γαλάνη (Κοινωνική Λειτουργός) και Κατερίνα Δούκουλου (Εκπ/τικός Τμ. Ένταξης), πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα από 6 έως 10 Μαρτίου σχετικές δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και της Β’ τάξης μετά από την ανάγνωση του παιδικού βιβλίου «Λευκή και μαύρη σοκολάτα» της Γιολάντας Τσορώνη – Γεωργιάδη συζήτησαν, έλυσαν απορίες, ζωγράφισαν και εμπνεύστηκαν να βρουν τις δικές τους όμορφες λέξεις και το δικό τους σύνθημα.


Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ και Δ’ τάξης μετά από μελέτη του παιδικού βιβλίου «Η μέρα που έγινα και εγώ λύκος» της AmelieJavaux (Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου) οργανωμένοι σε ομάδες εργασίας προσπάθησαν να δούνε, να εξηγήσουν και να προτείνουν λύσεις στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

sxol1

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της τάξης ΣΤ2 παρακολούθησαν μια αναλυτική παρουσίαση με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση αλλά και την κινητοποίησή τους ενάντια σε κάθε μορφή ενδοσχολικής βίας.

Ενημερώθηκαν για τις μορφές σχολικού εκφοβισμού και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Στη συνέχεια, σε κόλλες χαρτί έγραψαν συναισθήματα, προτάσεις αντιμετώπισης, λύσεις και συνθήματα που πιστεύουν ότι θα βοηθήσει τους ίδιους αλλά και άλλους που αντιμετωπίζουν αυτήν την κατάσταση. Δημιούργησαν την κουρτίνα κατά του σχολικού εκφοβισμού με στόχο να δείξουν την θέση τους για την καταπολέμησή και την εξάλειψη του φαινομένου.

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button