ΕργασίαΡοή Ειδήσεων

Δώρο Χριστουγέννων: Τι ώρα πληρώνονται σήμερα οι δικαιούχοι

Το τελευταίο κομμάτι του Δώρου Χριστουγέννων πληρώνεται την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου σε 645.054 εργαζόμενους

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα μετά τις 17:00 ή 18:00 το απόγευμα θα πληρωθούν οι δικαιούχοι που ήταν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο το υπολειπόμενο τμήμα από το Δώρο Χριστουγέννων.

Συνεπώς, το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου πληρώνεται το τελευταίο κομμάτι του Δώρου Χριστουγέννων, σε 645.054 εργαζόμενους οι οποίοι τέθηκαν σε αναστολή τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για την αναλογία της αναστολής από 1η έως 31 Δεκεμβρίου. Όσοι ήταν σε αναστολή εργασίας ολόκληρο τον Δεκέμβριο θα λάβουν 73 ευρώ. Οι υπόλοιποι θα λάβουν αναλογία, σύμφωνα με τις ημέρες της αναστολής τους.

Παραδείγματα

-εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή από 1η έως 12 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια η αναστολή τους ανακλήθηκε, ώστε να δουλέψουν για τις ανάγκες του click away στα εμπορικά καταστήματα θα λάβουν 28 ευρώ.
-εργαζόμενοι σε βιβλιοπωλεία ή κομμωτήρια που ήταν σε αναστολή από 1η έως 13 Δεκεμβρίου και εργάστηκαν από 14 έως 31 Δεκεμβρίου, δικαιούνται να λάβουν 30 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως στις 21 Δεκεμβρίου το κράτος πλήρωσε σε 1.060.434 εργαζόμενους, το τμήμα του Δώρου που αναλογούσε στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 1η Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου. Εκκρεμούσε λοιπόν η καταβολή του τμήματος του Δώρου που αντιστοιχεί στην περίοδο αναστολής του μηνός Δεκεμβρίου, η οποία καταβάλλεται αύριο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σημειώνεται ότι η αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για το Δεκέμβριο 2020 στο πλαίσιο του «Συν-Εργασία», θα πληρωθεί την επόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button