Δυτική Ελλάδα

Δολοφονική επίθεση σε Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα στην περιοχή Ευπαλίου

koi-thirofylakesΕνα ακόμη βίαιο περιστατικό εναντίον Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα έλαβε χώρα στην ορεινή Δωρίδα την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Δ’ ΚΟΣΕ με έδρα τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ευπαλίου Γιώργος Μαχάς ήταν σε υπηρεσία την Τετάρτη το πρωί και σε δασικό δρόμο κοντά στο χωριό Τείχιο έκανε έλεγχο σε διερχόμενα αυτοκίνητα κυνηγών.

Οι περισσότεροι κυνηγοί ήταν ευγενικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν στον έλεγχο που τους έκανε ο θηροφύλακας όμως δεν έγινε το ίδιο και με τους επιβαίνοντες σε ένα αγροτικό αυτοκίνητο.

Ο θηροφύλακας ζήτησε τις άδειες θήρας από τους τρεις επιβαίνοντες (ο συνοδηγός στο αγροτικό αυτοκίνητο), ο ένας όμως από αυτούς αρνήθηκε να τη δώσει και ειρωνικά είπε στον Θηροφύλακα “Θα σου πω αύριο”.

Ο Θηροφύλακας ξαναζήτησε την άδεια θήρας και τότε ο “κυνηγός” βγήκε από το αυτοκίνητο και επιτέθηκε βίαια στον Θηροφύλακα. Άρπαξε από τον λαιμό τον εμβρόντητο Θηροφύλακα και τον έριξε στο πρανές του δρόμου. Ήταν τόσο μεγάλη η μανία του “κυνηγού’ που η ζωή του Θηροφύλακα κρεμόταν σε μια κλωστή. Οι άλλοι δυο κοιτούσαν χωρίς να επεμβαίνουν και μόνο όταν κατάλαβαν ότι κινδυνεύει η ζωή του Θηροφύλακα βγήκαν από το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να απομακρύνουν τον “κυνηγό”.

Τελικά ο δράστης διέφυγε και λίγες ώρες αργότερα κατέφθασε στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ναυπάκτου όπου και ζήτησε από την γραμματέα του συλλόγου να εκδώσει άδεια θήρας με ημερομηνία έκδοσης παλαιότερη.

Εντωμεταξύ άμεση ήταν η επέμβαση του αστυνομικού τμήματος Ευπαλίου αφού πολύ γρήγορα εντόπισαν τον δράστη και τον οδήγησαν στο αυτόφωρο. Ο δράστης πήρε ημερομηνία για τακτική δικάσιμο για την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου δεν εμφανίστηκε επικαλούμενος λόγους υγείας και πήρε νέα δικάσιμο για τις 15 Δεκεμβρίου.

Τέτοιου είδους περιστατικά μπορούν να κάνουν και τους πιο δύσπιστους να καταλάβουν τους κινδύνους που διατρέχουν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες. Εξάλλου δεν είναι λίγοι οι θηροφύλακες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους.
Πηγή ihunt.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button