Δυτική Ελλάδα

ΔΟΕΠΕΛ: "είπα-ξείπα Αποστόλου και πραξικοπηματική ανταπόφαση για την ελιά Καλαμάτας"

epi-doepel

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ) που προχθές εξέφραζε την ικανοποίηση της για την ένταξη της ελιάς ποικιλίας Καλαμάτας στον Εθνικό Κατάλογο, σήμερα εκφράζει την δυσαρέσκεια της για την ανάκληση της απόφασης κάνοντας λόγο για «καινοφανή και πραξικοπηματική ανταπόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευαγγ. Αποστόλου».
Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Άφησε άναυδο τον κόσμο της επιτραπέζιας ελιάς (παραγωγούς, μεταποιητές, εξαγωγείς) η καινοφανής και πραξικοπηματική ανταπόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευαγγ. Αποστόλου:
• να πάρει πίσω (είπα – ξείπα), πριν καλά – καλά στεγνώσει η μελάνη του ΦΕΚ της 16ης Δεκεμβρίου 2016, την πολυσυζητημένη και συμφωνημένη ρύθμιση για την άρση των εμποδίων που ενταφιάζουν τις εξαγωγές του 1ου εξαγωγικού προϊόντος της χώρας με το brand name “Kalamata olives”,
• να εκθέσει τον Υφυπουργό του κ. Β. Κόκκαλη και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κ. Ν. Αντώνογλου ο οποίος με υπομονή και επιμονή διαβουλεύτηκε και έδωσε την ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα.
Ο Υπουργός αποδεικνύεται ότι,
– δεν ενδιαφέρεται για το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών της ποικιλίας “Καλαμάτα” / Kalamata olives των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Λακωνίας και Φθιώτιδας που παράγουν το 90% του προϊόντος της χώρας, – ούτε για τα περισσότερα από τα 200 εκατ. ευρώ που έρχονται στη χώρα από τις εξαγωγές αυτού του προϊόντος.
“Τα παιδiα παίζει”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button