ΘέατροΡοή Ειδήσεων

ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου: Στα σχολεία της πόλης ο «Τριγωνοψαρούλης» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου

Ξεκίνησε η παιδική σκηνή του Δη.Πε.Θε.

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η Παιδική Σκηνή του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου με την παράσταση «O Τριγωνοψαρούλης» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Έκανε μία σύντομη «στάση» για τα παιδιά στην Ιθάκη, όπου τον υποδέχθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, κι έπειτα έφτασε στα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Η παράσταση ανεβαίνει στο χώρο των παιδιών, στο σχολικό τους περιβάλλον, όπου τα παιδιά έχουν τη χαρά της αλληλεπίδρασης με τους ήρωες.


Η εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του Δη.Πε.Θε. κι έχει ήδη κλείσει το Πρόγραμμα των επισκέψεων της Παιδικής παράστασης στα σχολεία που θα διαρκέσει μέχρι και μέσα Δεκεμβρίου.

Σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους.
Σκηνικό / κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος / Αλεξάνδρα Σιάφκου
Μουσική: Δημήτρης Σπύρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κώνστα
Χορογραφίες: Συμεώνη Γιαννάτου
Φωτογραφίες: Αντώνης Χαμαλέτσος

Παίζουν οι: Συμεώνη Γιαννάτου, Λία Καράμπελα, Δήμητρα Κώνστα, Μαρία Ορφανού.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Ένας τελικός ψαροσφαίρου ενάντια στις διακρίσεις και τον ρατσισμό. Τρεις φορές εμπιστεύθηκε ο Τριγωνοψαρούλης τον Αχινό, που, υλοποιώντας την πονηριά του, κατάφερε πρώτα να τον πείσει πως είναι φίλος του και στη συνέχεια να διχάσει την κοινωνία των ψαριών. Θα καταφέρει το διαφορετικό ψαράκι που όλοι αγαπούν να βάλει γκολ… στο μίσος και στις διακρίσεις; Μήπως ο μεγάλος τελικός του ψαροσφαίρου είναι η ευκαιρία που ψάχνει ο ήρωάς μας;

Έγραψαν για το θεατρικό έργο:

«Η νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη θυμίζει με εύστοχο τρόπο στα παιδιά ότι έχουν όλα δικαίωμα να συμμετέχουν στις παρέες και στα παιχνίδια και ότι θα πρέπει μαζί να λένε όχι στους αποκλεισμούς και στους διχασμούς και να διεκδικούν την ισότητα στη ζωή τους».

 (Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος τον Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού)

«Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος συνεχίζει με μια ακόμη ιστορία του ακαταμάχητου Τριγωνοψαρούλη του να παρακολουθεί από απόσταση ανάσας τις κοινωνικές εξελίξεις. Παρεμβαίνει με έξυπνες ανατρεπτικές ιστορίες, δείχνοντας στα παιδιά τα διλήμματα, τις συγκρούσεις και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αδικία, τη διάκριση, τον εκφοβισμό».

(Μυρσίνη Ζορμπά, Πρόεδρος Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού)

trigonopsaroulis (2)

trigonopsaroulis (3)

trigonopsaroulis (4)

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button