Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Διόφαντος: Νέος πρόεδρος ο Αγρινιώτης Kαθ. Δημήτρης Σερπάνος

Η διανομή των σχολικών βιβλίων τους στις σχολικές μονάδες θα γίνουν κανονικά στην ώρα τους, σύμφωνα με τον προγραμματισμό

Τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Σερπάνο, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του esos να διορίσει στη θέση του προέδρου του ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ- Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ), μετά την παραίτηση του Χρ. Κακλαμάνη.

Όσον αφορά τα σχολικά βιβλία η διανομή τους στις σχολικές μονάδες θα γίνουν κανονικά στην ώρα τους , σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Για το Λύκειο ο προγραμματισμός είναι να παραδοθούν τα βιβλία στα σχολεία το αργότερο 10 Σεπτεμβρίου, για το Γυμνασίου ,αντιστοίχως, μέχρι 25 Ιουλίου και για τα Δημοτικά έως 30 Ιουνίου.

Το Βιογραφικό του Δημήτρη Σερπάνου

Ο Δημήτρης Σερπάνος είναι καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει υπηρετήσει άλλη μία θητεία ως Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων (2008-2013). Έλαβε το διδακτορικό του στην επιστήμη υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Princeton (1990) και το Δίπλωμα του Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών (1985). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην αρχιτεκτονική υπολογιστικών συστημάτων, με έμφαση στα ενσωματωμένα συστήματα και τα συστήματα βιομηχανικού ελέγχου, και στην κυβερνοασφάλεια. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Η εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει θέσεις ερευνητή στο ερευνητικό κέντρο IBM, T.J. Watson Research Center, μέλους ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Πατρών, συνεργαζόμενου μέλους ΔΕΠ στο ΙΠ/ΙΤΕ, και κύριου ερευνητή στο Qatar Computing Research Institute.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε βιβλία, περιοδικά και συνέδρια, και είναι κάτοχος δύο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ. Ήταν ιδρυτικό μέλος της οργανωτικής επιτροπής του WESS (Workshop on Embedded Systems Security)/ESWEEK (2006–2015). Έχει συμμετάσχει ως General ή TPC chair σε πολλά συνέδρια της IEEE, καθώς και ως μέλος της επιστημονικής επιτροπής (TPC member) σε περισσότερα από 100 συνέδρια και workshops. Είναι associate editor του IEEE TII και έχει διατελέσει associate editor του ACM TECS (2003–2016) και άλλων επιστημονικών περιοδικών. Έχει λάβει βραβεία από το Πανεπιστήμιο Princeton και την ΙΒΜ, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου IBM Faculty Award στην Ελλάδα (2005).

Πηγή: esos.gr

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button